אוכל
עוגת גבינה ואגסים ללא קמח
 תזהרו - זה ממכר   צילום : דניאל לילה 
מתכון נפלא ומרשים לחג הפסח: עוגת גבינה מתקתקה עם אגסים צלויים בדבש וקלתית שעשויה כולה משקדים טחונים. מרשים לליל הסדר ונפלא כפרוסה מתוקה בהמשך החג

קלתית השקדים הזאת יכולה להיות בסיס לכל מלית שאתם רוצים: קרם פטיסייר ופירות, מוס שוקולד או כל מלית עסיסית אחרת שעולה על הדעת. שימו לב: לפני האפייה משטחים את הקלתית טלאים-טלאים לתוך התבנית מכיוון שבצק על בסיס שקדים לא ניתן לרידוד כמו בצק פריך רגיל.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לאגסים המוזהבים:


7 אגסים קלופים


לסירופ:


400 גרם (2 כוסות) סוכר


480 מ"ל (2 כוסות) מים


מיץ מ-1/2 לימון


1/2 מקל וניל (לא חובה)


 

להזהבה:
150 גרם (7 כפות) דבש


 

לקלתית שקדים:
200 גרם (2 כוסות) קמח שקדים


80 גרם חמאה מומסת


75 גרם (6 כפות) סוכר


 

למלית גבינה:
1 מיכל גבינת שמנת פילדלפיה או מסקרפונה


1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%


½1 גביעים (300 מ"ל) שמנת חמוצה


3 חלמונים


110 גרם (1/3 כוס) דבש


קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (או תפוז)


אופן הכנה:

  • מבשלים את האגסים: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה עדינה. מבשלים דקות אחדות עד לקבלת סירופ.
  • מוסיפים אגסים, מכסים למחצה את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך (אם המים לא מכסים את האגסים, אפשר להוסיף עוד מים).
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מוציאים את הליבה והגרעינים של 5 מן האגסים בעזרת קישואן/תפוחן.
  • שניים מהאגסים מותירים עם הליבה (לקישוט).
  • את כל האגסים פורסים לאורך לעובי 2-3 מ"מ.
  • מניחים בתבנית ומברישים בדבש.
  • צולים בתנור כ-15 דקות להזהבה.
  • מכינים את הקלתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה או במזלג רק עד לאיחוד ומשטחים בתבנית (על התחתית והדפנות) בעזרת הידיים.
  • אופים אפייה ראשונית כ-10 דקות עד שהקלתית אפויה אך לא זהובה. אם במהלך האפייה השוליים מתחילים לצנוח מטה למרכז הקלתית, מהדקים אותם חזרה בעזרת החלק הקמור של כף. מצננים לטמפ' החדר.
  • מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי מלית הגבינה במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
  • מרכיבים ואופים: מניחים את פרוסות האגסים האפויות על הקלתית.
  • שומרים את פרוסות האגס שנחתכו מהאגסים עם הגרעינים והליבה לעיטור העוגה.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על האגסים.
  • אופים 25 דקות - המלית לא תהיה יציבה לגמרי וזה בסדר. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
  • שומרים את העוגה יומיים במקרר (יום נוסף כבר יגרום לקלתית להירטב מחומרי המלית ולאבד את הפריכות).
  • לפני ההגשה מעטרים את פני העוגה בפרוסות האגס ששמרנו בצד.

 

פאטי גאטו - חברה שמפיקה מסיבות קונספט מתוקות
לפרטים נוספים והזמנות צרו קשר:
054-3975228 | 052-3848711
sales@petitgateau.co.il

לעוד מתכונים לפסח כנסו לאתר על השולחן

 

מחפשים עוד קינוחים נפלאים עם שקדים? נסו את אלה:

 

עוגיות שקדים נמסות על הלשון

מאפינס מייפל וקינמון ללא קמח

בראוניז ריבת חלב וגבינה ללא קמח

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10