אוכל
עוגיות שקדים שנמסות על הלשון
 עוגיות קינואה נימוחות   צילום : דניאל לילה 
הן פריכות מבחוץ אך נמסות על הלשון, והטעם שלהן מאוד עשיר על אף שאין בהן לא קמח, לא חמאה ולא ביצים (פינוק לחבר הטבעוני) קבלו את העוגיות שיעשו לכם את החג

את חלק מן העוגיות ציפינו בגרגרי קינואה ואחרות בשומשום, כדי לקבל צנצנת עוגיות מעניינת יותר מבחינת המראה. אפשר להחליף את ממרח השקדים בטחינה וכך לשחק גם עם הטעמים.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 35 דקות | 25 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

100 גרם (1 כוס) קמח קינואה


50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים או שקדים טחונים


100 גרם (1/2 כוס) סוכר קנים אורגני או סוכר דמררה


75 מ"ל (5 כפות) שמן קנולה או שמן ניטרלי אחר


1/2 כוס ממרח שקדים (או טחינה גולמית)


קליפה מגוררת מלימון (או תפוז)


 

לציפוי:
1/2 כוס שומשום או גרגרי קינואה


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים לקבלת בצק במרקם של חול ים רטוב.
  • יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט. מניחים קינואה או שומשום בצלחות עמוקות.
  • טובלים את הכדורים בשומשום או בקינואה לציפוי. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים של כ-1 ס"מ.
  • אופים 25-20 דקות להזהבה. העוגיות רכות בצאתן מהתנור אך יתקשו לאחר הצינון.
  • שומרים בקופסה אטומה כשבועיים.

 

פאטי גאטו - חברה שמפיקה מסיבות קונספט מתוקות

לפרטים נוספים והזמנות צרו קשר:
054-3975228 | 052-3848711
sales@petitgateau.co.il

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10