אוכל
פסח בפתח: עוגיות שקדים ללא קמח
 עוגיות שקדים ללא קמח   צילום : דניאל לילה 
שי לי ליפא מכינה לקראת הפסח עוגיות שקדים מושלגות שהן חגיגה לכל אוהבי השקדים והמרציפן. הן נטולות קמח ולכן מתאימות גם לפסח וגם לנמנעים מגלוטן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 חלבון מביצה גדולה (L)


200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים


100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר


1/2 כפית אבקת אפייה


1 כף מי ורדים (לא תמצית)


 

לציפוי:
אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מקציפים חלבון עם מטרפה ידנית בקערה עד שנוצר קצף נוזלי ורך.
  • מוסיפים שקדים טחונים, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומי ורדים ולשים בידיים לבצק אחיד ומעט דביק.
  • יוצרים כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר.
  • מניחים במנז'טים מספר 1 וחצי ס"מ ומסדרים בתבנית.
  • אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

לרכישת הספר "המטבח הבלקני שלי"

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10