אוכל
לפסח באהבה • עוגת שוקולד ונוגט עסיסית
 אסוטיאציה של פרמידה, מישהו? עוגת שוקולד ונוגט עסיסית   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון נהנה מהאתגרים שחג הפסח מציב וחולק איתנו הפעם מתכון שוקולדי וטעים במיוחד לעוגת שוקולד ונוגט עסיסית בצורה משולשת

בעוד שבוע בדיוק יחל פסח.

 

לאלו שעדיין לא מצאו מה להכין ולאפות לחג מוקדשת העוגה הבאה.

עוגת שוקולד בתיבול נוגט, עסיסית רכה וטעימה עד מאוד ויחד עם זאת סופר פשוטה להכנה.

העוגה היא ממשפחת העוגות הבחושות, אך מכילה אחוזי עמילן (קורנפלור) נמוכים מאוד ולכן מתאפיינת ברמת עסיסיות גבוהה מאוד.

 

יש להקפיד על הקצפה מסיבית של הביצים, בשלמותן, והסוכר- עד קבלת תערובת אוורירית מאוד, דבר שיבטיח נוחות וקלות ערבוב של שאר החומרים ללא חשש לתערובת דחוסה.

ניתן להחליף את הקוקוס שבמתכון לאבקת שקדים או אבקה טחונה של כל אגוז אחר- בכמות דומה.

לצילומים אפינו את העוגה בתבנית מוארת משולשת, אך היא תתקבל מעולה גם בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית באורך של 30 ס"מ.

 

הציפוי מעניק לעוגה גימור נאה ועוד מרקם ומשלב בתוכו גם שקדים קלויים גרוסים למרקם וגם שמן קנולה לנזילות ונוחות ציפי. הקפידו לזגג את העוגה כשהיא קרה והזיגוג בחום הגוף.

שבוע הכנות פסח קל שיהיה.

 

אורן גירון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית משולש באורך 35 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לעוגה:

 

100 גרם שוקולד מריר


100 גרם חמאה


4 ביצים


100 גרם סוכר


25 גרם קורנפלור


50 גרם אבקת נוגט


30 גרם קוקוס


כפית נס קפה


 

לזיגוג:

150 גרם שוקולד מריר


80 גרם שמנת מתוקה


20 גרם גלוקוזה


20 גרם שמן קנולה


60 גרם שקדים קלויים פרוסים


אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר אדים כפול.
  • מקציפים את הביצים והסוכר בקערה נפרדת, מוסיפים את תערובת השוקולד.
  • מוסיפים את הקורנפלור, הקוקוס והנוגט, מערבבים לאיחוד.
  • מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת, ואופים ב- 170 מעלות 45 דקות. מצננים.
  • לזיגוג: ממיסים את כל החומרים ללא השקדים מעל באן מארי.
  • מצננים לטמפרטורה של 40 מעלות, מוסיפים שקדים ומזגגים את העוגה.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתוקים כשרים לפסח? נסו את אלה:

 

ממתק תמרים ופיצוחים של מיקי שמו

עוגת שוקולד קוקוס ללא קמח

מוס שוקולד לבן ותותים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10