אוכל
סטייק ניו יורק וירקות צלויים
 כמו בארה"ב. ניו יורק סטייק   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא ממסעדת "הכובשים" בתל-אביב מלמד אותנו שלא רק חשוב לבחור נתח בשר נכון, אלא גם צריך לדעת איך לחתוך אותו. מתכון נפלא ועסיסי לסטייק בסגנון ניו-יורק קאט

כשתגשו לקצב ותבקשו "ניו-יורק קאט" ככל הנראה תבינו למה מתכוונים כשאומרים שצורת החיתוך של הבשר יכולה ליצור טעמים וטקסטורות שונים. במתכון הפעם מדובר על נתח של סינטה, שבעזרת החיתוך המיוחד (של הקצב, לא שלכם) תטעמו טעמים שעוד לא הכרתם

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 פרוסות סטייק בחיתוך ניו יורקי (סינטה עם עצם, 350 גרם לחתיכה)


8 עגבניות שלמות


3 בצלים, חצויים


4 פלפלים אדומים בינוניים


2 פלפלים חריפים


שמן זית


מלח גס ופלפל


אופן הכנה:

  • מכינים/מדליקים את המנגל.
  • מתבלים את הנתחים במלח גס, פלפל שחור, מעט שמן ומעסים את הבשר.
  • מתחילים את הצריבה כאשר העצם מונחת על הגריל ראשונה.
  • אחרי כדקה, הופכים לצד של השומן.
  • לאחר כמה שניות, מתחילים לצרוב את הבשר מכל צד כ-2-3 דקות למידת מדיום (דקה פחות למדיום-רר, שתי דקות מעל למדיום וול).
  • בצד המנגל מניחים את הירקות וצולים מכל צד.
  • מניחים את הירקות על הצלחת עם שמן זית ומלח גס ומגישים.

 

ביסטרו הכובשים

הכובשים 48, תל-אביב

טלפון: 03-510-8555

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:


תבשיל בקר ביין אדום ופלפלים

צ'ילי קון-קרנה טעים ועסיסי

אסאדו וירקות שורש על ניוקי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10