אוכל
בניצה • מאפה בולגרי מסורתי
 בניצה   צילום : שירן כרמל 
תכירו את הבניצה, מאפה בולגרי מסורתי שעשוי מבצק פילו ממולא גבינות, ומעל יוגורט קריר שמאזן את הכל. השף קונדיטור ליאור שטייגמן עם מתכון טעים ונוסטלגי מבית אמא

מאפה בולגרי מסורתי, שעשוי מבצק פילו שנספג ביוגורט וביצים המקנים לו נימוחות ואווריריות. המאפה ממולא בגבינה מלוחה ולסיום נעטף בשכבת עלי פילו משומנים, היוצרים שכבה קריספית וממכרת במיוחד. בבולגריה ישנן מאפיות המתמחות בהכנת בניצה בלבד, שם היא נאפית במגש גדול ונמכרת במשקל בעיקר כארוחת בוקר. בכדי לתת למנה מראה חגיגי שיתאים לשולחן החג, בחרתי להניח את שכבת הבצק העליונה בצורת ספירלה.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 3-4 בניצות בקוטר 16 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 חבילת בצק פילו, בטמפרטורת החדר


500 גרם יוגורט עזים


100 גרם שמנת מתוקה


2 ביצים


200 גרם גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות


200 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות


תערובת תבלינים יבשים (טימין, רוזמרין, אורגנו)


שמן זית


מלח


אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים והמלח.
  • משמנים תבנית בשמן זית. מוציאים עלה פילו אחד מהחבילה, מורחים את חלקו העליון בשמן זית ומרפדים בעזרתו את התבנית.
  • לוקחים עלה פילו נוסף וקורעים לכמה חתיכות, מקמטים מעט ביד, טובלים בתערובת היוגורט ומניחים בתבנית.
  • מפזרים מעט מתערובת הגבינות וסוגרים בעלה משומן נוסף.
  • חוזרים על הפעולה שוב, חתיכות פילו טבולות ביוגורט ומעט גבינות חתוכות לקוביות.
  • על מנת לסיים את הבניצה ניתן לשים למעלה עלה פילו משומן, או אם רוצים סיום מרשים יותר, ניתן לקחת כמה עלי פילו, לשמן אותם וליצור בעזרתם מאין ספירלה.
  • מעל השכבה העליונה ניתן לשים קצת גבינות חתוכות ומעט מתערובת היוגורט.
  • אופים את הבניצה בחום של 170 מעלות במשך 45-60 דקות.
  • ניתן להגיש עם יוגורט קר, מתובל במעט מלח ונענע טריה.

 

המתכונים באדיבות שף קונדיטור ליאור שטייגמן. מחפשים עוד מתכונים נפלאים? נסו את אלה:

מקלות מלוחים ותערובת גרעינים

קונוס גבינות ומנגולד (סיגרים ממולאים)

קיש ירקות טריים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10