אוכל
פסטה עם בטטה ופטה עיזים
 פסטה עם בטטה ופטה עיזים   צילום : דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר 
שבועות הוא חגן של הפסטות. כל שולחן חג חייב לכבד את עצמו עם פסטה חגיגית. בטטה כולם אוהבים, ובשילוב עם הגבינה והפסטה המיוחדת של אסם נוצרת מנה מעולה שכל המשפחה תיהנה ממנה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 חבילת פסטה (450 גרם)


2 בטטות בגודל בינוני


2 שיני שום חתוכות לפרוסות


1/2 צ'ילי אדום חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים)


1 חבילה פטה עיזים, מפוררת


1/2 כוס שמן זית


מלח ופלפל גרוס


אופן הכנה:

 

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים. מניחים בצד.
  • קולפים את הבטטות וחותכים למקלות דקים בעזרת מגרדת עבה או "מנדולינה".
  • במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית ומזהיבים את הבטטות כ 3-4 דקות.
  • מוסיפים שום, צ'ילי (אם רוצים) וממשיכים לטגן עוד דקה על אש גבוהה.
  • מוסיפים את הפסטה, שמן הזית שנותר והגבינה המפוררת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים קלות, מורידים מהאש ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות אתר בישולים של אסם

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

קיש ירקות טריים

מקלות גבינה ממכרים ביותר

עוגת גבינה קלאסית של אורן בקר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10