אוכל
פסטה ברוטב אפונה ופרמזן
 פסטה ברוטב אפונה ופרמז'ן   צילום : דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר 
קלילה וטעימה, קייצית וחגיגית: כזו היא הפסטה שלנו, שמתובלת ברוטב עדין של אפונה ירוקה ונגיעות של גבינת פרמזן שנותנת מליחות מעודנת. מתכון נפלא באדיבות אסם

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 חבילה פסטה (500 גרם)


400 גרם אפונה קפואה מופשרת


20 גרם חמאה/ מרגרינה (1 כף)


1/2 1 מיכלים שמנת לבישול 15%


50 גרם מוצרלה, מגוררת


100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת


1/4 כפית אגוז מוסקט


מלח ופלפל


אופן הכנה:

 

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים. מניחים בצד.
  • מתוך 400 גרם האפונה שומרים 3/4 כוס בצד לקישוט.
  • במחבת גדולה מחממים חמאה ומטגנים את האפונה שנותרה עם 1/2 כפית מלח כ - 5 דקות על אש בינונית.
  • מוסיפים שמנת, גבינת פרמז'ן (שומרים מעט בצד לקישוט), מוצרלה ומביאים יחד לרתיחה.
  • טוחנים את הרוטב ע"י בלנדר ידני או במעבד מזון.
  • מחזירים למחבת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים את הפסטה והאפונה השלמה, מערבבים קלות, מורידים מהאש, מקשטים בגבינת פרמזן ומגישים חם.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10