אוכל
קדאיף אישי עם מסקרפונה ודובדבנים
 קדאיף אישי עם מקרפונה ודובדבן   צילום : נעה עינת 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, הכינה לכבוד חג השבועות רעיון מתוק, אישי שגונב את ההצגה: תחתיות קדאיף עם קרם שמנת וקישוטי דובדבנים

אחרי שקניתי מצלמה חדשה כדי לגרום לכל הקוראים של העוגות של נעה להזיל עוד קצת ריר הייתי חייבת להכין קינוח קל ומושלם שמתאים לשבועות. אז לכל מי שאין זמן להכין עוגת גבינה, או מפחד מעוגות גבינה אפויות הקינוח הזה בשבילכם: שיערות קדאיף, קרם מסקרפונה ומה חסר? כמו שאומרים "הדובדבן שבקצפת"

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה30 מנות אישיות | רמת קושי: קל

מצרכים לבסיס קדאיף:


250 גרם שיערות קדאיף


100 גרם חמאה מומסת



לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה


2 מיכלי שמנת מתוקה


5 כפות סוכר


1/2 מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל



לקישוט:
דובדבנים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית לחלוטין.
  • מערבבים את שיערות הקדאיף עם החמאה המומסת בקערה: מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בחמאה מכל הצדדים ושלא יהיו גושים.
  • מסדרים על מגש אפייה עיגולים בקוטר 5/6 ס"מ- בעזרת רינג של עוגיות (ניתן להשיג בחנויות בישול ואפייה).
  • אופים במשך 7-12 דקות, עד שאיטריות הקדאיף מזהיבות וצבען הופך לצהבהב.
  • מצננים למשך חצי שעה.

תהליך הכנת הקרם:

  • מקציפים את כל החומרים עם וו בלון/הקצפה עד למרקם יציב אך לא קשה מידי.
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר 8/9 חלק .

תהליך הרכבת הקינוח:

  • מזלפים עיגולים קטנים (כמו נשיקות) על בסיס הקדאיף.
  • כל מה שנשאר זה להניח את הדובדבן על הקצפת, ולהגיש.

קצת הערות:

  • בשיערות קדאיף לא הוספתי סוכר כי אין צורך, הקרם מספיק מתוק.
  • את שיערות הקדאיף ניתן לשמור במקפיא, לפני השימוש מפשירים לטמפ' החדר(שעתיים במקרר או שעה בחוץ).
  • ניתן לעצב את השיערות קדאיף בכל צורה שתרצו, הן גמישות ונוחות לשימוש.
  • חשוב לכסות את האיטריות בזמן שלא עובדים איתם כדי שלא ייתייבשו.
  • לפני שמורחים את הקרם על האיטריות חייבים לצנן אותן קודם.

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10