אוכל
פלאפל בטטה
 פלאפל בטטה   צילום : נמרוד סונדרס 
הכי כיף להפתיע את האורחים עם מנה שהם לא ציפו לה. כזה הוא המתכון של מגי ותולי לפלאפל בטטה: מעט חומרים, מינימום הכנה וביס קטן ומושלם

קייטרינג 'מגי ותולי' פועל בהצלחה כבר מראשית שנות ה-90, והתברג לאורך השנים בצמרת רשימת הקייטרינג המבוקשים לאירועים בישראל. לכבוד חג השבועות, ובמקביל לפתיחת עונת החתונות הרשמית, מציג הקייטרינג מבחר מתכונים לארוחת חג מושלמת. והפעם, מתכון לפלאפל בטטה שאפשר להכין בקלי-קלות בבית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 20 פלאפלים | רמת קושי: בינוני

מצרכים: 

 

2 בטטות, גדולות


1 כף ג'ינג'ר, קצוץ או טחון


1 כף שום, קצוץ


חופן כוסברה


חופן פטרוזיליה


חופן נענע


1 כוס פנקו


מלח ופלפל לפי הטעם


2 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות


 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • פורסים את הבטטות לחצאים, מניחים בתוך התבנית וצולים את הבטטות בתנור עם הקליפה במשך כ-25 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומסירים את הקליפה מהבטטות.
  • מעבירים את הבטטות המקופלות לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, עשבי-התיבול והפנקו ומועכים עד שנוצרת מחית אחידה (ניתן להיעזר בבלנדר מוט).
  • יוצרים מהמחית שהתקבלה כדורים בגודל פלאפל (קוטר 2 ס"מ).
  • בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מכניסים את כדורי הפלאפל לתוך השמן הרותח ומטגנים עד לגוון זהוב.
  • הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים עם יוגורט מתובל בשום, שמיר ונענע ומקשטים בבצל ירוק.

מחפשים עוד מתכונים מדליקים לפלאפל? נסו את אלה:

פלאפל ירוק עם פיסטוקים

פלאפל במילוי טונה

פלאפל דגים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10