אוכל
המחלבות הסודיות שהשפים אוהבים במיוחד
יש סודות קטנים שרק צריך לדעת את מי לשאול. לכבוד חג השבועות שאלנו שפים נבחרים איפה הם קונים את הגבינות שלהם ואיזו מנה היו משדכים לה

כך תגישו גבינות בלי להתפלצן >> למדריך לחצו כאן

שף עזרא קדם

השף עזרא קדם, מוותיקי השפים בישראל, החל את דרכו הקולינרית בארץ במסעדת "קרן" של חיים כהן ולאחר מכן ניצח ביד רמה על מטבח של מסעדת "ארקדיה" המפורסמת בירושלים.

 

המחלבה הסודית שליהמחלבה של שי זלצר, מחלבת צאן בוטיקית הממוקמות ליד הרי ירושלים לכיוון שמורת סטף. את הצאן מגדלים בסמוך לחווה והגבינות מתבשלות במערה מיוחדת עם תנאים טובים לייצור (17 מעלות ולחות אידיאלית לייצור גבינות).

גבינה אהובה מהמחלבה: "תמר" גבינת עזים חצי קשה שיוצרה במיוחד עבור ארקדיה לפני כמה שנים, והיא נקראת 'גבינת תמר' על שם השותפה שלי דאז, תמר בלאי.

מנה שהייתי משדך לגבינהסלט של סלק עלים

ליצירת קשר עם המחלבה: 054-4403762 או במייל: shayezim@gmail.com

שף יוסף זוזו חנא

השף חנא, יליד כפר ראמה, התחיל את דרכו במסעדת "עד קצה הנחל". לאחר מכן פתח את "ק באב", מסעדת פאסט-פוד שמתבססת על הקבב המפורסם שפיתח בעד קצה הנחל. במסעדת "מגדלנה", השלישית של חנא, הוא מבשל מנות מסורתיות מהמטבח הערבי-נוצרי עם חיבור מיוחד לכנרת בכלל ולגליל בפרט.

 

המחלבה הסודית שלי: "מחלבת ראמה". הם אלופים במיוחד בעשיית גבינה לקינוחים וכדורי לבנה בטעמים ייחודיים.
גבינה אהובה מהמחלבה: אני מכור לגבינת חלומי המתקתקה שלהם אפשר להכין ממנה קינוחים אלוהיים, אבל הכי ממליץ על הלבנה שלהם. 
מנה שהייתי משדך לגבינה: מנה בשם שנקליש- לבנה מפוררת מתובלת עם ירקות טריים.
ליצירת קשר עם המחלבה: 04-9588097

שף יואב בר

יואב בר היה השף של מסעדת "מאראבו" ברמת-גן. כיום הוא מעביר סדנאות בישול, עובד כיועץ קולינרי והראש (והידיים) מאחורי המיזם Chef To Go, אוכל טרי ואיכותי שמגיע הביתה בקליק אחד.

 

המחלבה הסודית שלי: היא לא כל-כך סודית, אבל היא ללא ספק מאוד מיוחדת. מדובר על מחלבת המאירי שמייצרת גבינות גורמה מחלב צאן בלבד. אני מכיר אותם כבר 8 שנים ובכל הזדמנות שהייתה לי בישלתי עם הגבינות שלהםץ

גבינה אהובה מהמחלבה: גבינת המאירי, כמובן. זו גבינה רכה בטעם חמוץ-מלוח ששמה הולך לפניה.

מה הייתי משדך לגבינה: הייתי מכין טורטליני ממולאים בגבינת המאירי, עם שמן-זית, עגבניית שרי אפויה עם מעט סוכר-חום, טימין ומלח גס.

ליצירת קשר עם המחלבה: 04-6921431 או:  052-3721609

שף שאול בן-אדרת

שף שאול בן-אדרת הפך להיות בשנים האחרונות למאסטר-שף אמיתי. עם ארבע מסעדות ("קימל", "קימל בגלבוע", "התרנגול הכחול" ו-"מר וגברת לי") הוא לא מתכוון לעצור.

 

המחלבה הסודית שלי: מחלבת ברקנית בכפר יחזקאל שמייצרת גבינות צאן מחלב מלא.

גבינה אהובה מהמחלבה: הסנט-מור. גבינה חריפה ועוקצנית במידה, מאוד ארומטית. כשמחממים אותה היא מפיצה ריח נפלא ויש לה טעם קרמי.

מה הייתי משדך לגבינה: את רוב המנות בתפריטים שלי אני משדך לגבינה הזו: סלט הסלק המפורסם וגבינת סנט-מור ברולה מ"קימל בגלבוע", בתוך תערובת הכנאפה ב"תרנגול הכחול" ועל הפילה בקר עם רוטב טופי מלוח ב"קימל" בתל-אביב.

ליצירת קשר עם המחלבה:04-6531431

שף חיים טיבי

השף חיים טיבי מוכר בעיקר בזכות מסעדת מוסקט שבמלון מצפה הימים בה עבד כמעט 14 שנים. בתחילת השנה פתח את "טיביס" ביסטרו כפרי חדש בחוות ורד הגליל.

 

המחלבה הסודית שלי: מחלבת קדוש בעיר צפת. מדובר על מחלבה קטנה, כשרה הממוקמת ברובע היהודי. היא עוברת בין הדורות במשפחה כבר למעלה ממאה שנה.

גבינה אהובה מהמחלבה: אני הכי אוהב את הגבינה הצפתית הקשה והמסורתית שלהם.

מנה שהייתי משדך לגבינה: את הרביולי העברי הראשון, "קלסונס" עם קצת חמאה מרווה וזעתר.

יצירת קשר עם המחלבה: 04-6920326

 

מיכל אנסקי

מיכל אנסקי היא לא שפית במובן הקלאסי של המילה, אבל היא ללא כל ספק ד"ר לאוכל. בנוסף לתפקיד השופטת בריאלטי האוכל "מאסטר שף", היא גם הבעלים של שוק האיכרים בנמל תל-אביב יחד עם שיר הלפרן.

 

המחלבה הסודית שלי: כל מחלבה ישראלית שלא משתמשת באבקות חלב. המחלבות בשוק הנמל שאני אוהבת במיוחד הן ברקנית וצאן-אל. שתיהן מייצרות את הגבינות הכי טובות ואיכותיות שאני מכירה שנשמרות לאורך זמן. בלי קשר לשוק, אני מאוד אוהבת את מחלבת המאירי.

גבינה אהובה: גבינת המאירי כמובן, מלוחה מאוד כמו שאני אוהבת.

מה הייתי משדכת לגבינה: פרוסות או קוביות של סלק. אני גם מאוד אוהבת את גבינת המאירי עם ארטישוק איכותי.

ליצירת קשר עם המחלבות: כנסו לאתר של שוק הנמל

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10