אוכל
צפו: איך מכינים פרפה גבינה ויוגורט בבית
כשמכינים פרפה התוצאה נעה בין גלידה, למוס לסורבה. איזה מזל שהשף קונידטור תומר כבירי חולק איתנו מתכון קייצי וטעים לפרפה גבינה ויוגורט עם פירות-יער, והכל בוידיאו כדי שלא תפספסו אף שלב
וידיאו

סוג מתכון: חלבי | זנמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | 10 מנות גלידה | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

45 גרם מים


180 גרם סוכר


100 גרם חלבון


160 גרם גבינה לבנה 9%


50 גרם יוגורט


250 גרם שמנת


פירות יער


גביעי גלידה


אופן הכנה:

 

  • שופכים את השמנת לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה-בינונית עד לקבלת מרקם שמזכיר יוגורט.
  • שומרים את הקצפת במקרר ושוטפים את קערת המיקסר.
  • מכינים מרנג איטלקי: בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר עד לטמפרטורה של 120 מעלות. אם אין לכם מדחום, הביאו את הסירופ לרתיחה והמשיכו לבשל על אש קטנה כדקה וחצי-שתיים.
  • מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית.
  • כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הנכונה, יוצקים אותו על דופן קערת המיקסר (שעובד ומקציף את החלבונים) ושופכים בעדינות את כולו פנימה.
  • כשהמרנג מוכן (חלק ויציב) מעבירים אותו לקערה ומחליקים אותו מעט באמצעות מטרפה.
  • מוסיפים את הגבינה והיוגורט לקערה.
  • מוסיפים את השמנת המוקצפת שחיכתה לנו במקרר.
  • מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים את הפרפה לכלי שטוח, מפזרים פירות יער אדומים ומקפיאים לשעה וחצי.
  • מוציאים מהפריזר ומחלקים את הפרפה לגביעי גלידה.
  • מעטרים מעל עם פירות היער הנותרים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10