אוכל
גלילות חצילים עם פלפלים קלויים וגבינת עיזים
 גלילות חצילים   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא, השף של מסעדת "הכובשים", חולק איתנו מתכון נפלא לפתיח של ארוחה טובה: גלילות חצילים עם פלפלים קלויים וגבינת עיזים עם סלט קטן ומרענן

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 8 גלילות | רמת קושי: בינוני

מצרכים: 

 

2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים לאורך בעובי של כ-1 ס"מ (סהכ 4 פרוסות מכל חציל)


2 פלפלים אדומים


250 גרם קממבר עיזים


שמן זית


 

לסלט הקטן: 

צרור אורוגולה


1 סלק בינוני מבושל


 

רוטב לסלטון:

כף סילאן


כף שמן זית


כף מיץ לימון


מלח ופלפל


אופן הכנת הפלפלים:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את הפלפלים במעט שמן זית ומכניסים לאפיה של 10 דקות.
  • מוציאים לשקית ניילון קשורה או לקופסא סגורה.
  • מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, מסדרים את החצילים על מגש אפייה בשכבה אחת, מברישים אותם בשמן זית, ממליחים מעט ומכניסים לתנור ל10-14 דק' (עד להזהבה).
  • מקלפים את הפלפלים ומנקים מגרעינים וחותכים אותם כל אחד ל4 חתיכות שוות.
  • חותכים את הקממבר ל-8 חתיכות שוות.
  • מניחים חתיכת פלפל בקצה של כל חתיכת חציל ועליו את הגבינה ומגלגלים לגלילה.
  • מניחים את כל הגלילות על מגש אפיה (כשסוף הגלילה מופנה כלפי מטה, כדי שהיא לא תפתח באפייה)
  • מכניסים לתנור (על 180 מעלות) ל-5 עד 10 דקות עד שהגבינה נמסה.

הכנת הסלט:

  • חותכים את הסלק לחצי ואז לפרוסות, ומערבבים עם האורוגולה.
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט הקטן.
  • מערבבים היטב.

אופן ההגשה:

  • אפשר להגיש בצלחות אישיות: מניחים במרכז הצלחת את הגלילות ואת הסלט הקטן בצד.
  • אפשר להגיש גם במרכז השולחן על מגש גדול.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10