אוכל
כמו במסעדה, רק בבית • מתכון לסלט קיסר
 הרמוניה של מרכיבים פשוטים   צילום : קרן ביטון כהן 
כדי להכין סלט קיסר מעולה, צריך לשלס בסך הכל ארבעה דברים: חסה טרייה, קרוטונים פריכים, גבינת פרמזן ורוטב שמכינים בצ'יק. מתכון של מסעדת רוסטיקו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לסלט:

חצי ק"ג לבבות חסה בהירים ופריכים (אפשר לקנות ארוזים או להפריד ולשטוף בעצמכם)


2 פרוסות לחם שאוהבים (חלה או לחם שאור למשל)


2-4 כפות שמן זית


קורט מלח


4 כפות פרמזן איכותי מגורד


 

לרוטב:

150 גרם (5 כפות) מיונז איכותי


1-2 כפות רוטב דגים תאילנדי - להשיג בחנויות אסיאתיות 


1 שן שום


1-2 כפות חומץ יין אדום


1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.

 

להכנת הקרוטונים:

  • חותכים את הלחם לקוביות בגודל אחיד (בערך 2 סנטימטרים).
  • מעבירים את קוביות הלחם לתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את האורגנו המיובש ומתבלים במלח ופלפל.
  • מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהקרוטונים השחימו מעט והפכו לפריכים.
  • מערבבים את הקרוטונים בתבנית כדי שיאפו בצורה אחידה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר. ניתן להכין כמות כפולה ואף משולשת ולשמור בקופסא אטומה לסלטים שונים.

 

להכנת הרוטב והסלט:

  • טוחנים בעזרת מוט בלנדר את כל חומרי הרוטב פרט למיונז עד לאחידות.

  • מוסיפים את המיונז ומערבלים עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתבלים במלח או רוטב דגים לפי הטעם.

  • בקערה גדולה מערבבים בעדינות את עלי החסה הפריכים עם 4 כפות (או יותר) מהרוטב והקרוטונים כך שכל המרכיבים עטופים היטב ברוטב.

  • מעבירים לקערת הגשה, ומפזרים מלמעלה מעט פרמזן לקישוט.

  • את הרוטב שנשאר ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה כשבוע.

 

המלצת יין לצד המנה:

כרמל ריזלינג כרם קאיומי - יין לבן חצי יבש. הופק מענבי ריזלינג שנבצרו בכרם קאיומי המצטיין שלמרגלות הר מירון בגליל העליון. התירוש תסס והתבגר במכלי נירוסטה. היין בעל גוון זהוב ירקרק, וניחוחות של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים.

 

המתכון באדיבות פיאצה רוסטיקו במתחם שרונה, תל אביב

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10