אוכל
סלט אספרגוס, פטריות ושומשום
 סלט אספרגוס פטריות ושומשום   צילום : קרן ביטון כהן 
הקיץ הוא תקופה מצוינת לסלטים מרעננים עם טעמים חדשים. השף איציק הראל ממסעדת "דגים 206" חולק איתנו מתכון מפתיע לסלט אספרגוס, פטריות ושומשום

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

צרור אספרגוס ירוק


250 גרם פטריות חורש, פרוסות גס


1/4 כוס שמן זית


4 כפות חומץ בלסמי


מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


כף גדושה של שומשום קלוי


אופן הכנה:

 

  • מכינים סיר קטן עם מים רותחים וכפית מלח ולצידו קערה מי וקוביות קרח.
  • כשהמים רותחים בסיר מכניסים את האספרגוס פנימה וחולטים במשך דקה.
  • לאחר דקה מעבירים, בעזרת מלקחיים, את האספרגוס לקערת הקרח למספר שניות.
  • מוציאים את האספרגוס החלוט ממי הקרח ומסירים את חלקו התחתון.
  • לאחר מכן חותכים כל גבעול של אספרגוס לשלושה חלקים דקים.
  • בקערה גדולה מערבבים את הפטריות, שמן הזית, חומץ הבלסמי, המלח, הפלפל והשומשום.
  • מוסיפים את גבעולי האספרגוס, מערבבים היטב ומגישים.

 

המתכון באדיבות איציק הראל, השף של מסעדת "דגים 206"
משה סנה 54, תל אביב
טלפון: 03-6483030

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט זעלוק חצילים מרוקאי

סלט יווני משודרג

סלט הקישואים של דודה שרה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10