אוכל
סלט שומר ואשכולית אדומה
 סלט שומר ואשכולית אדומה   צילום : קרן ביטון כהן 
החיבור של מריר ומתוק עובד נפלא בתבשילים מסורתיים, והולך בכלל לא רע בסלטים קייצים ומרעננים. איציק הראל, השף של מסעדת "דגים 206" חולק איתנו מתכון נפלא לסלט שומר ואשכולית אדומה

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

3 ראשי שומר צעיר


קורט מלח ים


מיץ מחצי לימון


פלפל לבן


2 אשכוליות אדומות


כף דבש


4 כפות שמן זית


2 חופנים של עלי ארוגולה שטופים ומיובשים


50 גרם פיסטוקים קלויים


אופן הכנה:

  • חותכים את האשכוליות, ומוציאים פלחים קטנים ללא הקרום הלבן.
  • מסירים את הבסיס של השומר, חותכים את הקצוות ופורסים פרוסות דקות לאורך.
  • בקערה גדולה מתבלים את השומר בלימון, מלח ופלפל ומשרים למשך 5 דקות.
  • מוסיפים את האשכולית, הדבש ושמן הזית.
  • מוסיפים את עלי הארוגולה ומערבבים בעדינות.
  • מפזרים פיסטוקים מעל ומגישים.

המתכון באדיבות איציק הראל, השף של מסעדת "דגים 206"

משה סנה 54, תל אביב

טלפון: 03-6483030

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט תפוחי-אדמה מדורה

סלט אספרגוס, פטריות ושומשום

סלט זעלוק חצילים מרוקאי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10