אוכל
דאל • מרק עדשים הודי שאוכלים גם בקיץ
 דאל   צילום : קרן ביטון כהן 
כנראה שבהודו קצת יותר חם מכאן, אבל זה לא מונע מההודים להכין מרק מתובל וטעים שהולך גם בקיץ. שירה עזרא קיסוס חולקת איתנו מתכון לדאל - מרק עדשים הודי

הדאל, מרק עדשים הודי, הוא מאכל שההודים אוכלים במשך כל השנה. בכל יום חמישי סבתא היתה מכינה דאל ומגישה לצד אורז לבן. אם יש תבשיל שאמור לנחם - זה בדיוק זה

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

500 גם עדשים כתומות


פלפל חריף אדום יבש


1 בצל


3 כפות שמן


1 כף מלח


1/2 כפית זנגביל יבש


1 כף כמון


1 כף כורכום


חופן עלי קארי


אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במים כחצי שעה. שוטפים ומסננים.
  • שמים בסיר גדול את העדשים ומכסים אותם במים קרים.
  • חותכים את הבצל לשמיניות ומוסיפים לסיר, ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
  • לאחר הרתיחה מוצאים את הקצף הלבן שנוצר בעזרת כף, מנמיכים את האש ומכסים.
  • מבשלים את העדשים כחצי שעה עד לריכוך.
  • במחבת קטנה עם מעט שמן קולים את כל התבלינים.
  • לאחר שהם מפיצים ריח מוסיפים את עלי הקארי, מקפיצים עוד דקה ומוסיפים את הכל לסיר המרק.
  • מביאים את המרק עד לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות.
  • ניתן להוסיף מים רותחים לפי הצורך לקבלת מרקם סמיך.

שירה עזרא קיסוס מעבירה סדנאות בישול למבוגרים וילדים בנוסף לעסק שלה "שמח במטבח של שירה" בו היא מפעילה ימי הולדת לילדים בסגנון בישול ואפייה. ליצירת קשר עם שירה: shira336@gmail.com


מחפשים עוד מתכונים הודים של שירה? נסו את אלה:

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10