אוכל
עוגת תמרים מהירה
 טעימה ולחה. עוגת תמרים מהירה   צילום : קרן ביטון כהן 
הקונדיטור אורן גירון לא נכנע לגל החום ששוטף את הארץ ומכין עוגת תמרים שלא זקוקה אפילו למיקסר. רק לאפייה בתנור. תה קר בצד ואתם מסודרים

שבוע נפלא לכולם,

 

אני מקווה כי אתם מסתדרים עם גל החום שפוקד ויפקוד אותנו הקיץ.
אני יודע שבחום כזה אין ממש חשק להדליק את התנור ולהשתגע עם אפיות וחימומים מיותרים- לכן אני מציע היום עוגה בחושה, סופר מהירה וסופר טעימה ולחה, שלא זקוקה אפילו למיקסר - רק לאפייה בתנור.

נשתמש להכנתה בממרח תמרים מוכן, אותו נבחש עם מים רותחים ואבקת סודה לשתייה.
תפקיד הסודה במתכון זה הוא "לפרק" מעט את מבנה התמרים ולדלל אותם וגם להקנות לעוגה מרקם אוורירי וצבע כהה ועמוק. אל תוותרו על שלב זה.


מעבר לזה ערבבו עם תערובת התמרים את כל יתרת החומרים, העבירו לתבנית אפיה ושלחו לתנור לאפיה. את העוגה צננו היטב, אבקו באבקת סוכר ושתו לצד תה קר.

 

קיץ נעים וקריר שיהיה.

אפיה מתוקה,

אורן גירון

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

150 גרם ממרח תמרים


50 גרם אגוזים קצוצים


330 גרם סוכר


8 גרם אבקת סודה לשתייה


380 מ"ל מים רותחים


125 מ"ל שמן קנולה


2 ביצים


280 גרם קמח תופח


אופן הכנה:

 

  • מערבבים בקערה תמרים, אגוזים, סוכר, אבקת סודה ומים רותחים. משהים בצד ל-15 דקות.
  • מוסיפים את יתרת החומרים, מערבבים לתערובת אחידה.
  • מעברים לתבניות משומנות ומקומחות.
  • אופים בחום של 180 מעלות 30- 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.
  • מצננים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכונים עם תמרים? נסו את אלה:

 

עוגיות תמרים ללא אפייה של קרין גורן

רולדת תמרים ואגוזי מלך

עוגיות טחינה ותמרים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10