אוכל
בלינצ'סים ממולאים בריקוטה מתוקה ושזיפים
 מתוק וממכר. בלינצ'ס במילוי ריקוטה ושזיפים   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון מתוק שיכול לגנוב את ההצגה בארוחה חגיגית או בבראנץ' ביתי קליל: בלינצ'ס מתקתק במילוי ריקוטה עדינה ושזיפים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 15 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

2 כוסות קמח


4 ביצים


2 ו-1/2 כוסות חלב


50 גרם חמאה, מומסת


1/2 כפית סוכר


קורט מלח


 

מצרכים למילוי:
250 גרם ריקוטה


8 שזיפים מיובשים, קצוצים


1 ו-1/2 כף דבש


אופן הכנה:

  • מערבבים את הקמח, הביצים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח לתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את הריקוטה, השזיפים והדבש.
  • מחממים מחבת שטוחה (ומתאימה לגודל הבלינצ'ס הרצוי), מזלפים מעט שמן ומנגבים עם נייר סופג את המחבת.
  • בעזרת מצקת, לוקחים כמות קטנה יחסית של בלילת הבצק ושופכים במרכז המחבת החמה.
  • בעזרת ידית המחבת, מזיזים אותה מצד-לצד כדי לשטח את הבצק עד קבלת שכבה דקה ואחידה.
  • מטגנים את הבצק כ-40 שניות עד דקה.
  • כשהשכבה התחתונה מזהיבה הופכים בעזרת מרית לצד השני, ממתינים להזהבה ומורידים לצלחת.
  • על הבלינצ'ס המוכן מניחים כף של המלית במרחק של 3 ס"מ מהקצה ומגלגלים.
  • להגשה: חוצים במרכז כל בלינצ'ס באלכסון ומניחים יפה את 2 החצאים על צלחת.
  • מפזרים מעט אבקת סוכר. אפשר גם להגיש עם שזיף טרי ליד או כל פרי עונתי אחר.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10