אוכל
לזנית חצילים עם פטה וצ'ילי בבשמל
 רעיון מקורי לשדרג קצת את הלזניה הקלאסית. לזניית חצילים עם פטה וצ'ילי בבשמל   צילום : קרן ביטון כהן 
מתי בפעם האחרונה שידרגתם את הלזניה שלכם? שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון שעובר אצלו במשפחה כמה שנים טובות ואף פעם לא נכשל: לזניית חצילים עם גבינת פטה, צ'ילי ובשמל

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית 30X30 | רמת קושי: בינוני

מצרכים ללזניה:

 

18 עלי פסטה


2 חצילים


1/2 צ'ילי קצוץ, ללא גרעינים


1 ביצה


400 גרם גבינת פטה


1/2 כוס שמנת מתוקה


4 כפות גבינת שמנת


1 כף קמח


 

מצרכים לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה


3 כפות קמח


3 כוסות חלב


3 כפות פרמזן, מגורד


אופן הכנה:

  • חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  • במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את החצילים 2-3 דקות מכל צד.
  • מערבבים בקערה את הגבינות, הצ'ילי, הביצה והקמח עד קבלת תערובת אחידה.
  • שופכים לתבנית את השמנת המתוקה ומסדרים 6 עלי פסטה בשכבה אחת.
  • על עלי הפסטה מניחים חצי מכמות תערובת הגבינה.
  • מעל תערובת הגבינה מניחים חצי מכמות החצילים בשכבה אחידה.
  • מעל החצילים מניחים עוד 6 עלי פסטה וחוזרים על הפעולה: שכבת גבינה, שכבת חצילים וסוגרים עם 6 עלי הפסטה הנותרים.

הכנת הרוטב בשמל:

  • ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לאט את הקמח.
  • מערבבים היטב עד שלא נשארים גושים.
  • מוסיפים את החלב עד שהנוזל מסמיך ולבסוף מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים.
  • שופכים את כל הרוטב על הלזניה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לאפייה במשך 25 דקות.
  • לפני ההגשה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.

 

שי טנא הוא שף ביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים מעניינים ללזניה? נסו את אלה:

לזניה מוקרמת עם גבינות ופטריות

לזניה במילוי תרד וגבינות

לזניית בטטות עם ריח נפלא

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10