אוכל
רומנייה • תבשיל חצילים ועדשים טבעוני
 שילוב טעמים מאוזן ובריא. רומנייה    צילום : קרן ביטון כהן 
המטבח הטבעוני הגיע גם לתפריט של מסעדת "רג'ינה", ושף חסן עלי חולק איתנו מתכון נפלא עם שילוב טעמים מאוזן ובריא: תבשיל חצילים ועדשים עם טחינה גולמית ורכז רימונים

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 קילו עדשים ירוקים


1 קילו חצילים


1 כוס טחינה גולמית


1 ו-1/2 כוסות רכז רימונים


3 כפות כמון


100 גרם שום


2 כפות שמן זית


מלח


פלפל


אופן הכנה:

 

  • מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מחממים בסיר שמן זית ומכניסים לסיר את העדשים ואת החצילים.
  • ממלחים ומפלפלים קלות, מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש מבשלים עד שהעדשים כמעט נמסים וקוביות החציל הופכות רכות.
  • בעזרת מג'ימיקס או בלנד-מוט, טוחנים את השום והכמון עד קבלת מחית אחידה.
  • מוסיפים את המחית לסיר ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  • מוסיפים את הטחינה ואת הרכז רימונים ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
  • טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך ומכבים את האש.

 

המתכון באדיבות מסעדת "רג'ינה", פרופסור יחזקאל קויפמן 2, תל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים? נסו את אלה:

קארי חצילים, אפונה וטופו

פאי רועים טבעוני ב-5 שכבות

עוגת אננס הפוכה וטבעונית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10