אוכל
מתכון לקלאפוטי - עוגת דובדבנים אישית
 קלפוטי דובדבנים   צילום : קרן ביטון כהן 
היא קלה להכנה, אוורירית, עשירה, ויכולה לקבל כל פרי שאוהבים. תכירו את הקלאפוטי, קינוח צרפתי כפרי של דובדבנים אפויים בבלילה שמזכירה פנקייק, ברוטב וניל טעים טעים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 4 תבניות אישיות בקוטר 15 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לעוגה:

3/4 כוס (100 גרם) קמח


קורט נדיב של מלח


2 ביצים גדולות (גודל לארג')


2 חלמונים


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


גרידה דקה מקליפת לימון


תוכן ממקל וניל אחד (או כפית תמצית וניל)


60 גרם חמאה מומסת (ניתן להמיס במיקרוגל או במחבת קטנה על להבה נמוכה)


300 מ"ל שמנת מתוקה


דובדבנים חמצמצים, ללא הגלעין 20


 

לרוטב הוניל (קרם אנגלז):

2 חלמונים


1/4 כוס (50 גרם) סוכר


200 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) חלב


תרמיל מקל הוניל המרוקן (זה שהשתמשנו בתוכן שלו עבור העוגה, או 1 כפית תמצית וניל)


אופן הכנה:

 

להכנת העוגות:

  • במיקסר עם וו בלון מערבלים את הביצים, החלמונים והסוכר, עד קבלת משחה אחידה ובהירה.

  • מוסיפים את השמנת, את זרעי הוניל (לרוקן ממקל הוניל בעזרת סכין קטנה, או את תמצית הוניל), וזסט מקליפת לימון. ממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה.

  • מוסיפים לאט לאט ובהדרגה את הקמח, כך שייטמע בתערובת היטב וללא גושים.

  • מוסיפים את החמאה המומסת (לאחר שהתקררה מעט) ומערבבים היטב.

  • מעבירים לכלי נקי ומאחסנים במקרר למשך שעתיים על מנת שהתערובת תתייצב.

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.

  • משמנים היטב עם חמאה תבנית חסינת חום נמוכה, ניתן להשתמש באחת גדולה או בארבע קטנות, אישיות.

  • יוצקים את הבלילה לתבנית, כך שתגיע עד לגובה של שלושת רבעי התבנית.

  • מסדרים את הדובדבנים בתוך הבלילה כך שהם חצי שקועים בבלילה.

  • אופים כ35 דקות עד הזהבה (או 15-20 בעוגות אישיות). בודקים מוכנות ע"י דקירה בקיסם, העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש.

 

להכנת קרם האנגלז :

  • טורפים בקערה את החלמונים והסוכר היטב עד שהסוכר נטמע.

  • יוצקים לסיר קטן או קסרול את החלב ואת מקל הוניל המרוקן מזרעים (או תמצית הוניל) על אש גבוהה, ברגע שרותח מנמיכים את הלהבה.

  • בעזרת מצקת מעבירים כמות של חצי מהחלב החם אל הקערה עם החלמונים והסוכר תוך כדי ערבוב מהיר מאוד עם מטרפה.

  • יוצקים את תוכן קערת החלמונים בחזרה לסיר החלב וממשיכים לטרוף כל הזמן.

  • מערבבים היטב עד שהנוזל מסמיך ומקבל מרקם של רוטב - כדי לבסדוק שהוא מוכן טובלים בו כף ומעבירים עליה את האצבע. אם נשאר שביל הוא מוכן.

  • מצננים במהירות ומעבירים לכלי נקי, שומרים בקירור עד השימוש.

 

הגשת המנה:

  • חולצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחות הגשה מעט עמוקות, מזלפים סביב קרם וניל ומפזרים אבקת סוכר.
  • בתיאבון.

 

המלצת יין לצד המנה:

מוסקטו Young Selected - יין קל, מתקתק ומבעבע קלות. היין הופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני ומתאפיין בניחוח נעים, במתיקות נעימה ומאוזנת ובאחוז אלכוהול נמוך (5.5%). יין המתאים לכל אירוע, עם אוכל או בלעדיו. ילווה היטב ארוחות קלות, פיקניקים ומסיבות, וישתדך מצוין לעוגה הפירותית. מומלץ להגישו צונן (6 מעלות).

 

המלצת יין לצד המנה

כרמל גוורצטרמינר גליל עליון - יין ארומאטי מאוד המתאפיין בגוון זהוב ירקרק ובניחוחות של ליצ'י, ורדים ורחת ופרי טרופי. הוא בעל גוף בינוני עד מלא, מתיקות עדינה מאוד (Off Dry) וחמיצות מאוזנת שתשתדך מצוין לעוגות העשיר ות והמתוקות.  

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10