אוכל
גביעי שוקולד במילוי מפתיע
 ריסס קאפס במילוי אבקת תה ירוק מאצ'ה   צילום : הדס אסט 
לשירלי צ'רני נמאס לאכול ממתקים עם חומרים משמרים, מתחלבים וממתיקים - אז היא הכינה בבית גרסה בריאה וטעימה לריסס קאפס: במקום חמאת בוטנים היא הוסיפה תה ירוק מיוחד, והשוקולד? בטח שנשאר, אבל עם ערכים תזונתיים טובים יותר

שמי שירלי ואני מכורה לריסס קאפס (Reese's Cups). מכירים את הגביע שוקולד שמלא בחמאת בוטנים? חורף, קיץ זה לא משנה תמיד תמצאו אותי אוכלת לפחות אחד ביום.


עד שיום אחד הסתכלתי על המרכיבים שמהם מכינים את הגביעונים המדהימים האלה ואת רוב המרכיבים לא הצלחתי אפילו לקרוא. חומרים משמרים, חומרים מתחלבים ומיני ממתיקים ואמרתי לעצמי שאולי עדיף להכין בבית. יותר זול, יותר בריא פחות סוכר. עם הזמן חיפשתי לגוון ועשיתי מליות שונות לגביע. לא כולן יצאו מוצלחות אבל מלית אחת שאני יכולה להתגאות בה זו מלית תה ירוק.


ההכנה כל-כך פשוטה שהתחלתי להכין את גביעוני התה האלה לכל אורח בין אם סוכרתי (ללא סוכר כלל), או טבעוני (ללא חמאה), או חולה צליאק (ללא גלוטן). כולם התלהבו מהקסם הזה שגם מכיל את כל סגולותיו של התה הירוק וגם טעים הרבה יותר מהגביעונים הרגילים. אבל אל תאמינו לי. תנסו לבד ותראו בעצמכם.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות (כולל קירור) | 12 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לשוקולד:


2 כפיות שמן קוקוס


2 חבילות שוקולד מריר (רצוי מריר אפשר גם שוקולד חלב, לבן או ללא סוכר)


 

למלית:
1/2 כוס קרם קוקוס (או 1/2 חבילה של חמאה מומסת חלקית)


5 כפות גדושות של קמח שקדים


2 כפיות ממתיק מלאכותי (סוכרה דיאט או סטיביה) או אבקת סוכר


1 ו-1/2 כפיות אבקת תה ירוק מאצ'ה


 

אופן הכנת המלית:

  • מערבבים את קרם הקוקוס (או חמאה) עם קמח שקדים, ממתיק מלאכותי (או סוכר) ומאצ'ה.
  • טועמים וממתיקים לפי הטעם.
  • מניחים במקרר לצינון.

המסת השוקולד:

  • מרתיחים סיר עם מים.
  • מעל הסיר מניחים סיר קטן או קערת זכוכית שלתוכם שוברים (לחתיכות כמה שיותר קטנות) את השוקולד ושמן הקוקוס.
  • ממיסים לאט את השוקולד תוך כדי ערבוב.

הכנת המנז'טים:

  • מסדרים את המנז'טים על תבנית ויוצקים לתוכם מעט מהשוקולד המומס (יש להשתמש במחצית מהשוקולד ולשמור כמחצית לשלב הבא).
  • עם גב הכפית/כף מורחים את השוקולד על דפנות המנז'ט ויוצרים קן של שוקולד. בצורה הזו השוקולד יעטוף את כל הצדדים של מילוי המאצ'ה.

מילוי השוקולד:

  • מוציאים את מלית המאצ'ה שהכנו בשלב הראשון.
  • יוצרים כדורים מהמלית ולאחר מכן משטיחים אותם מעט.
  • מכניסים את המלית במרכז כל מנז'ט ויוצקים מעליה עוד שוקולד.
  • יש לבדוק שהשוקולד מכסה גם את הקצוות של המלית.
  • מניחים במקרר לחצי שעה, לאחר מכן מאחסנים במקפיא עד ההגשה.
  • מגישים לצד ספל תה אוצ'ה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10