אוכל
פאייה עוף ומעושנים
 פאייה עוף ומעושנים   צילום : דן לב, סגנון: דלית רוסו 
לקחת לארוחת צהריים במשרד או כארוחת ערב משפחתית: קדרת אורז וירקות בגרסה בשרית, המשלבת בין עוף לנקניק מעושן

כל בשלן או אופה חובב (ומקצועי) אוהב ספרי בישול - התמונות, הריח, הדפדוף ובעיקר הכתמים הקטנים על הדפים שמזכירים את החוויה בדרך לתוצאה. בשנים האחרונות היקף מכירות הספרים הדיגיטליים עלה וצפוי לגדול עוד בקרוב. "על השולחן" משיקים את ספר הבישול המפורסם שלהם, ששת, בגרסה דיגיטלית עם מתכונים חדשים. מתוכו, בחרנו לחלוק אתכם מתכון טעים ומנחם לפאייה - קדרת אורז וירקות בגרסה בשרית

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


8 שוקי עוף


4 כנפי עוף, מחולקות


1/4 כוס שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ


2 שיני שום, קצוצות


2 נקניקיות קבנוס, פרוסות דק


1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות


1 פלפל חריף אדום, קצוץ ללא גרעינים


2 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וחתוכות לקוביות


מלח ופלפל גרוס טרי


8 חוטי זעפרן שרויים במעט מים


1 כפית פפריקה מעושנת


2 כוסות אורז עגול


4 כוסות ציר עוף רותח


1 כוס אפונה קפואה


 

להגשה:
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה


אופן הכנה:

 

  • מחממים שמן זית במחבת פאייה בקוטר 30 ס"מ או בסיר גדול ורחב ומטגנים את נתחי העוף כ-10 דקות עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת.
  • מוסיפים בצל למחבת ומטגנים 5 דקות להזהבה.
  • מוסיפים שום וקבנוס ומטגנים דקה-שתיים.
  • מוסיפים פלפל אדום, פלפל חריף ועגבניות ומתבלים במלח, פלפל, זעפרן ופפריקה.
  • מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים אורז ומטגנים עד שהגרגרים מלבינים.
  • מוסיפים ציר ומחזירים לרתיחה על להבה גבוהה.
  • טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים מעל אפונה.
  • מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.
  • מכסים חלקית (אם משתמשים במחבת פאייה, מכסים בנייר אפייה) ומבשלים עוד כ-10 דקות נוספות.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.

 

גיוונים ופטנטים
> אם אוהבים את האורז פריך ו/או מכינים כמות גדולה, מעבירים לתבנית ואופים בתנור חם (200 מעלות) 5 דקות.
> מחליפים את העגבניות הטריות בעגבניות תמר משומרות.
> מחליפים את האפונה בשעועית ירוקה.
> מוסיפים לפטרוזיליה בהגשה גם כף קליפת הדרים מגוררת ו-3 כפות שקדים גרוסים או פירורי לחם מטוגנים.

 

המתכון באדיבות הגרסה הדיגיטלית של "ששת - העוזר שלך במטבח" מבית על השולחן.

 

מחפשים מתכונים נוספים מהמהדורה הדיגיטלית? נסו את אלה:

קציצות עוף בקארי
שקשוקה ירוקה (תרד ומנגולד)
סלט שעועית לבנה ואדומה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10