אוכל
מאפה פסטה עם גבינות וכרישה
 מאפה פסטה   צילום : דן לב, סגנון: דלית רוסו 
רעיון נפלא לארוחת ערב משפחתית שאפשר להכין ב-10 דקות עבודה: מאפה פסטה שנראה כמו פשטידה עם כרישה וגבינות טובות. סלט קטן בצד ואתם מסודרים

יש שלושה מינים של מאפי פסטה: פסטיצ'יו - מערבבים הכל ואופים; לזניה - מסדרים את עלי הפסטה בשכבות עם גבינה ו/או עגבניות ואופים; קנלוני - ממלאים גלילי פסטה, מסדרים בתבנית עם רוטב ואופים. כל המאפים ממלאים את הבית בניחוח מגרה ויוצאים מהתנור מבעבעים ושחומים. שלושתם גם נוחים מאוד לאירוח - מכינים מראש ואופים לפני ההגשה. אפשר להגיש אותם כחלק מארוחת מזנון, למנה ראשונה או כארוחה קלה, לצד סלט ירוק או סלט ירקות.

פסטיצ'יו - עקרונות:

  • פסטה. משתמשים בפסטה מבושלת. המינים המתאימים הם פסטה קצרה או ספגטי - אלה מוצקים יותר מאטריות שטוחות ושומרים על צורתם בתום האפייה. רצוי להשתמש בפסטה שבושלה לדרגת אל-דנטה ואפילו דקה פחות (היא תמשיך להתרכך באפייה), אבל יש שמעדיפים דווקא כזאת שהתבשלה קצת יותר מדי. בכל מקרה מדובר בדרך מצוינת לנצל שאריות של פסטה מאתמול.
  • יציבות. לפעמים משתמשים בביצים, כדי לקשור את התערובת של הפסטה עם שאר המרכיבים, ולפעמים המרכיבים עצמם עושים את העבודה: רוטב עגבניות, רוטב בשאמל או גבינות.
  • ערבוב. אם מכינים מראש, רצוי לא לערבב את המרכיבים זמן רב לפני האפייה. מכינים מראש את הפסטה ואת הרוטב ומערבבים סמוך לאפייה - זה לוקח בדיוק דקה.
  • כלי. כל תבנית פיירקס או קרמיקה - מלבנית, אובאלית או עגולה - יכולה להתאים, בתנאי שהיא מכילה את התערובת בנוחות.
  • אפייה. אל תגזימו בזמן האפייה. הפסטה כבר מבושלת, וכל שנותר הוא לאחד בין המרכיבים. 30-20 דקות יספיקו בדרך כלל.
  • אפקט הפריכות. מוסיפים פירורי לחם (לפעמים מעורבבים בחמאה או שמן זית ועשבי תיבול) לתוך התערובת וגם מעליה.
  • הכנה מראש מסדרים את כל החומרים בתבנית, אבל אופים סמוך להגשה.
  • לפני שמגישים מניחים למאפה המבעבע לנוח כמה דקות, כי כשהוא לוהט הוא מתפרק.

 

הבסיס לפסטיצ'יו הוא רוטב בשאמל מועשר בגבינת עיזים. השילוב עם הכרישה עובד מצוין, ויש עוד אפשרויות - ראו בהמשך.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות עיקריות או 8 ראשונות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

500 גרם פסטה קצרה (פרפרים, קונכיות, שפופרות)


2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים


50 גרם חמאה


50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת


 

לרוטב בשאמל-עיזים:
50 גרם חמאה


1 בצל, קצוץ דק


3 כפות קמח


2 כוסות חלב


2 שיני שום, כתושות


מלח ופלפל שחור טחון


1/4 אגוז מוסקט, מגורר


350 גרם גבינת עיזים, מפוררת


אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה, ואפילו דקה פחות.
  • מאדים כרישה בחמאה כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה.
  • במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר בעל תחתית עבה.
  • מוסיפים בצל ומאדים עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים קמח ובוחשים בכף עץ לקבלת רביכה חלקה.
  • מוסיפים חלב, שום ותבלינים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, או עד שהרוטב סמיך.
  • מורידים את הבשאמל מהאש, מוסיפים גבינת עיזים ובוחשים לפיזור אחיד.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרכיבים ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל והכרישה.
  • מעבירים לתבנית ומפזרים קשקבל על פני התערובת.
  • אופים 30-20 דקות עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים.

גיוון:

  • מפזרים על פני המאפה (יחד עם הקשקבל) 1/2 כוס פירורי לחם טריים, שעורבבו עם 3 כפות חמאה מומסת, כפית שום כתוש ו-3 כפות פטרוזיליה קצוצה.

לפי אותה שיטה מכינים:

> פסטיצ'יו גבינות צאן ופטריות: מחליפים את הכרישה ב-2 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות ומוקפצות בחמאה. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.
> פסטיצ'יו גבינות צאן ועגבניות מיובשות: מחליפים את הכרישה ב-1/2 כוס עגבניות שרי מיובשות. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.
> פסטיצ'יו גבינות צאן ותרד: מחליפים את הכרישה ב-3 כוסות עלי תרד מוקפצים בחמאה. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.

המתכון באדיבות הגרסה הדיגיטלית של "ששת - העוזר שלך במטבח" מבית על השולחן.

מחפשים מתכונים נוספים מהמהדורה הדיגיטלית? נסו את אלה:

קציצות עוף בקארי
שקשוקה ירוקה (תרד ומנגולד)
סלט שעועית לבנה ואדומה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10