אוכל
עוגת פיסטוק ודובדבנים
הקונדיטור אורן בקר פותח לנו את הסופשבוע עם מתכון מתוק לעוגת פיסטוק עם הפתעות דובדבנים בפנים. עוגה בחושה ב-10 דקות
עוגת פיסטוק אמרנה ודובדבנים אסף אמברם

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים: 

 

100 גרם חמאה רכה


30 גרם מחית פיסטוק / פיסטוקים טחונים


100 גרם אבקת סוכר


1 כף מיץ לימון טרי


100 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)


3 כפות שקדים טחונים


100 גרם קמח


4 גרם אבקת אפייה


30 גרם שוקולד-צ'יפס


85 גרם דובדבני אמרנה (או דובדבנים רגילים)


  

לציפוי שוקולד חלב:

130 גרם שוקולד חלב 


1 כף שמן שמן קנולה


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-155 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה, מיץ הלימון, אבקת הסוכר ומחית הפיסטוק.
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד לתוך קערת המיקסר ומוסיפים את השקדים הטחונים (חשוב לקלף בעזרת מרית את דפנות המיקסר מידי פעם).
  • מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הביצים והקמח (בפעמיים) עד להיטמעות מלאה ולקבלת תערובת חלקה וקרמית (יש להמנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח כדי לשמור על עוגה אוורירית ונימוחה
  • מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בעדינות.
  • יוצקים לתבנית אינגליש-קייק משומנת (בחמאה) ומקומחת.
  • אופים כ-35 דקות עד עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח.
  • אם בחרתם להשתמש בדובדני אמרנה, הספיגו את העוגה בסירופ אמרנה.
  • מצננים את העוגה.
  • שומרים מכוסה, אפשר גם במקרר.

מחפשים עוד מתכונים מתוקים של אורן בקר? נסו את אלה: 


קרם ברולה עם תות שדה

פנקוטה עם אגוזי לוז מסוכרים
פררו רושה זריז ובייתי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10