אוכל
כמו בנאפולי • מתכון לפוקאצה ביתית עם תוספות
מחפשים מתכון להתמסר אליו? קבלו מתכון לפוקאצ'ה כמו שמכינים בנאפולי שבאיטליה, מבצק שיוצא מהתנור זהוב, פריך ומיוחד, שיכול לקבל איזה תוספת שתרצו לשים עליו
אפשר לשים מעל כל מיני תוספות דניאל לילה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן תפיחה: 4-6 שעות 3-4 פוקאצ'ות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים


15 גרם (1 כף שטוחה) מלח


15 גרם (1 כף שטוחה) שמרים טריים או 5 גרם (כפית) שמרים יבשים


500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח (עדיף קמח ייעודי ללחם או פוקאצ'ה)


שמן זית, מלח גס ופלפל שחור


אופן הכנה:

 

מתחילים ביצירת הבצק:

  • מערבבים את הקמח עם השמרים בקערה גדולה.
    שמים את המים והמלח בקערת מעבד מזון מצויד בוו לישה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח עם השמרים, עד שנוצר בצק.
  • לשים במיקסר כ-1/4 שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית, עד שהבצק נהיה חלק וגמיש.
  • נותנים לבצק לנוח בקערת המיקסר כחצי שעה.
  • מחלקים ל-3-4 כדורים ומכסים במגבת רטובה, נותנים לכדורים לתפוח בטמפרטורת החדר 4-6 שעות.
  • אחרי התפחה זו ניתן להכניס את הבצק מכוסה במגבת למקרר, שם הוא יכול להמתין אפילו שלושה ימים אם לא רוצים להשתמש בו מיד. 

 

יוצרים את הפוקאצ'ות ואופים:

  • מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה. 
  • מחממים תנור לחום מקסימלי.
  • לפתיחת הבצק: משטחים כדור אחד של הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים את הבצק לצורה אליפטית עד שהוא בעובי 2 ס"מ בערך.
  • מוסיפים את התוספות (עוד על זה מיד), זולפים מעל שמן זית, מלח גס ופלפל שחור ונותנים לבצק לתפוח שוב כרבע שעה.
  • אופים בתנור החם, רצוי על אבן שמוט, 5-10 דקות, עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • מומלץ לאפות פוקאצ'ה אחת בכל פעם, אבל אפשר גם 2 אם יש מספיק מקום בתנור ורוצים לחסוך זמן.

 

מה שמים מעל:

  • חצילים ופלפלים קלויים בתנור חם או מעל להבה, קלופים, חתוכים גס, בתוספת גבינת פטה.
  • בטטה חתוכה לקוביות, רפויה בתנור חם עד ריכוך וקוביות זוקיני או קישוא מוקפצים בשמן זית עם גבינת פקורינו.
  • עגבניות שרי חצוית ובזיליקום.
  • פלחי סלק אפוי כשעה בתנור עד ריכוך עם גבינת עזים.

 

המתכון באדיבות השף מנה שטרום ממסעדת קמפנלו בתל אביב

 

מחפשים עוד מתכונים ללחם ומאפים? נסו את אלה:

לחמניות חריפות עם קארי וחלב קוקוס

פרעצל גרמני קלאסי

חלה לשבת ללא קליעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10