אוכל
ציזיקי עם שקדים וענבים ירוקים
מתכון קייצי ומרענן שיכול לפתוח ארוחה או להיות ארוחה בפני עצמו (עם כוס יין לבן בצד) שף אסי לוי מבר היין "ויינברג" חולק איתנו מתכון מנצח לצזיקי עם שקדים וענבים ירוקים
הכי קייצי שיש. צזיקי עם שקדים וענבים יח"צ

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

550 מ"ל יוגורט בקר סמיך


120 גר לאבנה סמיך


1 גביע שמנת חמוצה של פעם


1 כף טימין


2 שני שום


1 כף שמיר


1כף סלרי עלים, קצוץ דק מאוד


3 כפות שמן זית


100 גרם שקדים לחים קלופים, קצוצים גס (משרים שקים שלמים במים חמים למשך שעתיים וקולפים)


150 גרם ענבים ירוקים, חצויים


כפית מלח ים אפור


1כפית מחוקה פלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • כותשים את השום והטימין עם מעט מלח-ים במכתש ועילי עד קבלת משחה חלקה.
  • מעבירים את היוגורט, הלאבנה והשמנת החמוצה לקערה עמוקה.
  • מוסיפים את שארית המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את מחית השום-טימין לקערה, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
  • כשמגישים, מעבירים את הצזיקי לכלי מרק קטנים, מעליהם מניחים את השקים הלחים והקצוצים יחד עם הענבים הירוקים והסלרי הקצוץ.
  • מומלץ להגיש עם קרקים טריים.

המתכון באדיבות ה"ויינברג", בר יין ברחוב בן יהודה 106, תל אביב

 

מחפשים עוד מתכוני קיץ מרעננים? נסו את אלה:

סלט מלפפונים ג'ינגר ושום

פרפה גבינה ויוגורט בהכנה ביתית

מרק תרד קריר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10