אוכל
קציצות פראסה (כרישה) מעולות
3 מרכיבים, 10 דקות עבודה ומינימום התעסקות, ויש לכם קציצות כרישה מנצחות לשולחן החג
על צלחת, ביד או אפילו בתוך פיתה. קציצות פראסה אבף אמברם

הדס הירש-אובזילר הפעילה במשך 14 שנה את "הבישוליה של הדס", בית אוכל ששכן ברחוב כצנלסון בגבעתיים והציע אוכל של בית החל מסלטים טריים, דרך מנות עוף ובשר ועד קינוחים ביתיים וטעימים. בימים אלה העתיקה הדס את מקומה לרחוב שינקין בגבעתיים, הרחיבה את שעות הפעילות וההיצע ושינתה את שם המקום ל- "הדס קיטשן". מתוך התפריט המיוחד שלה, היא חולקת איתנו מתכון לקציצות פראסה - הידועות גם בשם קציצות כרישה.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 20 קציצות | רמת קושי: קל

מצרכים: 

 

1 קילו כרישה, שטופה וקצוצה דק


1/2 כוס קמח


3 ביצים (לטבעונים אפשר ללא ביצים)


מלח, פלפל


שמן לטיגון


אופן הכנה:

  • מבשלים את הכרישה במים רותחים עד לריכוך (כ-20 דקות). מסננים וסוחטים.
  • בקערה מערבבים את הכרישה עם חצי כוס קמח, ביצים, מלח ופלפל.
  • מעבירים למקרר לשעה לפחות.
  • מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות מהתערובת הקרה.
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים (כשתי דקות מכל צד). 
  • מומלץ להגיש לצד רוטב יוגורט.

הדס קיטשן - שינקין 48, גבעתיים

 

מחפשים עוד מתכונים ביתיים? נסו את אלה:

 

פלפלים ממולאים בעוף או בשר

קציצות ברוטב עגבניות וחומוס

דג מרוקאי אסלי

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10