אוכל
"עוגת" אורז בסגנון הודי עם זעפרן, הל ומנגו
היתרון הגדול בפודינג אורז הוא הטעם הנייטרלי שלו - כך, אפשר "להלביש" עליו טעמים וריחות שאוהבים. רות אוליבר בחרה בגרסה הודית מלאה בזעפרן והל
דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

להודים יש פודינג אורז שנקרא קהיר (kheer) וכצפוי הוא מאוד מתובל. לבישול הראשוני של האורז מוסיפים המון הל, קינמון, זעפרן (שנותן גוון יפהפה) ולפעמים גם כוכב אניס. לפודינג המוכן מוסיפים קוקוס, פיסטוקים ואגוזי קשיו. התוצאה, אפילו כשהיא מוגשת קרה, מחממת וחורפית בגלל התבלינים ה"חמים". כאן הורדתי את מינון התבלינים ושילבתי טכניקה אירופאית מקובלת של אפיית הפודינג למעין עוגה יציבה יותר. מעטה של מנגו צרוב הופך אותה לחגיגית במיוחד.

סוג מתכון: חלבי|זמן הכנה: 15 דקות |זמן כולל: שעה ורבע | 10 מנות |תבנית בקוטר 24 ס"מ |רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 כוס אורז עגול


2 כוסות מים


70 גרם (1 כוס) שבבי קוקוס


200 גרם (1 כוס) סוכר


240 מ"ל (1 כוס) חלב


1/4 כפית הל טחון


3 טיפות תמצית מי ורדים או כפית מי ורדים


8 חוטי זעפרן


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה


3 ביצים


 

להגשה:

2 כפות סוכר דמררה


2 יחידות מנגו, פרוסות לפרוסות דקות


 

אופן הכנה:

  • מביאים לרתיחה בסיר מים עם אורז, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.
  • מצננים, מוסיפים שבבי קוקוס ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • מחממים בסיר נוסף סוכר, חלב, הל, מי ורדים וזעפרן תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והזעפרן מתמוסס.
  • יוצקים על האורז המוכן ומערבבים.
  • טורפים ביצים ושמנת בקערה נפרדת, יוצקים על האורז ומערבבים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס.
  • אופים 40 דקות עד שהתערובת מתייצבת, אבל מרכזה עדיין מעט רוטט.
  • מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • להגשה: מסדרים על מאפה האורז פרוסות מנגו בצורת רעפים מהחלק החיצוני פנימה (כמו פרח) כך שיכסו את פני העוגה. מפזרים סוכר דמררה ומשחימים תחת גריל חם כ-5 דקות.
  • אפשר גם להשתמש בברנר.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10