אוכל
מתכון ביתי לכדורי עוף ברוטב עגבניות
אחת המנות שלא מפסיקים להזמין מהתפריט של "הדס קיטשן" היא כדורי עוף ברוטב עגבניות: מנה ביתית וטעימה עם תוספת נפלאה של ירקות מבושלים. הדס חולקת איתנו את המתכון המושלם
טעם של בית. אסף אמברם

הדס הירש-אובזילר הפעילה במשך 14 שנה את "הבישוליה של הדס", בית אוכל ששכן ברחוב כצנלסון בגבעתיים והציע אוכל של בית החל מסלטים טריים, דרך מנות עוף ובשר ועד קינוחים ביתיים וטעימים. בימים אלה העתיקה הדס את מקומה לרחוב שינקין בגבעתיים, הרחיבה את שעות הפעילות וההיצע ושינתה את שם המקום ל- "הדס קיטשן". מתוך התפריט המיוחד שלה, היא חולקת איתנו מתכון לכדורי עוף ברוטב עגבניות - הכי טעם של בית

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 20 כדורים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

קילו חזה עוף, טחון


3 ביצים


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור


1/2 כפית שום כתוש


3/4 כוס פירורי לחם


 

לרוטב:
8 כפות גדושות של רסק עגבניות


4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות


2 ליטר מים


2 כפיות מלח


אופן הכנה:

  • מעבירים לסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  • בינתיים בקערה מערבבים יחד את העוף הטחון, הביצים, המלח, הפלפל, השום ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, מעבירים לסיר הרוטב ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.

מומלץ להגיש לצד ירקות מבושלים:

 

5 תפוחי מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות


4 קישואים, חתוכים לטבעות


4 גזרים, חתוכים לקוביות


2 בטטות בינוניות, חתוכות לטבעות


כף מלח


כפית פלפל שחור


כפית כורכום


אופן הכנה:

  • מניחים את הירקות בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהירקות מתרככים.

 

מחפשים עוד מתכונים של הדס? נסו את אלה:

 

קציצות פראסה (כרישה) מעולות

פלפלים ממולאים בעוף או בבשר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10