אוכל
11 טיפים לחזה עוף ושניצל מהאגדות
חזה העוף הוא אחד מהנתחים הפופולריים ביותר בארץ, אבל קל מאוד לייבש אותו. עז תלם עם 11 טיפים להכנת חזה עוף מושלם וגם לשניצל מצוין
חזה עוף במחבת פסים travnikov studio - Fotolia.com

1. לא לשטוף! חזה העוף מלא בכל מיני בקטריות שמחוסלות על ידי הבישול. אם אתם שוטפים את חזה העוף לפני הבישול, הרי שאתם מפזרים את אותן בקטריות ברחבי המטבח וזה אף פעם לא דבר טוב.

2. לפני כל הכנה של חזה עוף, חשוב לייבש אותו היטב במגבת נייר (במיוחד אם מדובר בעוף מופשר) כדי שהתבלינים ידבקו והוא לא יגרום לשמן לקפוץ ולהשפריץ.

 

3. מכינים חזה עוף שלם במחבת? שימו לב לחמם אותה היטב לפני שמניחים את העוף בפנים - כך העוף ישחים יפה ומהר. לבישול אחיד כדאי לסיים את הבישול בתנור חם שיבשל את העוף עד הסוף בלי לשרוף אותו.

 

4. מכינים מוקפץ? שימו לב להקפיץ את רצועות חזה העוף בנפרד משאר הירקות, כדי שלא יתייבשו, ורק אחרי שהירקות מוכנים להחזיר את העוף ולהוסיף את הרוטב.

 

אפשר גם בלי: כל מה שרציתם לדעת על הקשר בין עופות לאנטיביוטיקה

 

במוקפץ צריך להפריד בין העוף לשאר הירקות 3532studio - Fotolia.com

5. ומה לגבי פסטרמה עוף תוצרת בית? גם כאן, הכי חשוב לא לייבש את העוף. אז תבשלו אותו בטמפרטורה נמוכה ממש (120 מעלות) בערך שעה, עד שהעוף מבושל לחלוטים אך עדיין עסיסי וכיפי.

 

6. על אותו עיקרון, חושב לזכור שבבישול במרק או כל סוג של תבשיל, חזה העוף מתבשל מהר מאוד, וקל לייבש אותו, אז חשוב להשגיח עליו ולהתאים את זמן הבישול לגודל החיתוך: רצועות ידרשו גג 2 דקות בישול, ונתח שלם לא חתוך צריך 15 דקות של בישול ברוטב או מרק מבעבע.


7. נשארו לכם שאריות? חזה עוף מאתמול יכול להפוך לארוחה של היום בשניות - נתחים המבושלים משתלבים מצוין בכל מיני סלטים, מסלטי חסה למיניהם, דרך סלטי כרוב ואפילו בטאבולה, וכאן תמצאו 5 רעיונות נפלאים לשימוש בעוף מבושל.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עוז תלם הכנסו לאתר The Kitchen Coach 

 

אפשר גם בציפוי קורנפלקס קרן ביטון כהן

אי אפשר לדבר על חזה עוף בלי לדבר על שניצל.

 

8. כדי לשטח אותו בלי ללכלך כדאי להניח את הנתחים בין שתי שקיות ניילון עבות. אם אין לכם פטיש שניצלים כל מחבת או סיר כבד יעשו את העבודה.

 

9. שימו לב לחמם את השמן מראש ולא לטגן יותר מדי שניצלים בו זמנית, כדי שהטיגון יהיה אחיד וכמה שיותר מהיר.

 

10. בכל אחד משלבי ההכנה של השניצל אפשר להוסיף תוספות שונות: תבלנים טחונים בשלב הקמח, חרדל וממרחים לביצה הטרופה ושומשום או עשבי תיבול יבשים ביחד עם פירורי הלחם.

 

11. אל תניחו את השניצלים המוכנים בערימה אחד על השני, זה מתכון בטוח לאבד את הפריכות הזהובה שמעניק הטיגון. אפשר להעמיד אותם אחד ליד השני במסננת מתאימה או להניח לרוחב על מספר מגבות נייר,רק לא בערימה.

 

עוד טיפים למטבח:
איך להכין פירה מעולה

למה לא להכין עוף ממולא
המדריך: עוף בתנור עם תפוחי אדמה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10