אוכל
מוס חלבה ושערות קדאיף
קינוח קטן, מרענן עם טעם מדויק שגורם לרצות עוד: מוס חלבה אוורירי עם שערות קדאיף שמתפצפצות בפה. מנה נפלאה לקינוח או סתם נשנוש מתוק
אחד הקינוחים הכי ישראליים שיש. מוס חלבה ושערות קדאיף יח"צ

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 20 מנות בכוסות קטנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

250 מ"ל שמנת מתוקה


100 מ"ל דבש או סילאן


100 מ"ל טחינה גולמית


150 גרם שערות קדאיף


50 גרם חמאה


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • ממיסים את החמאה במיקרוגל ויוצקים על שערות הקדאיף תוך כדי ערבוב והפרדתם אחד מהשני.
  • מעבירים את שערות הקדאיף לכלי חסין חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך רבע שעה עד לקבלת צבע חום בהיר. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • מערבבים היטב את הטחינה והדבש/סילאן עד לקבלת מחית אחידה.
  • מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף יציב ואחיד (זהירות לא להקציף יתר על המידה).
  • בקערה גדולה מעבירים את מחית החלבה, מוסיפים כ-1/3 מכמות הקצפת לקערה ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת מרקמים).
  • מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות עם לקקן עד שמקבלים תערובת חלקה, אחידה ואוורירית.
  • לתוך כוס קטנה מפזרים קצת משערות הקדעיף בתחתית.
  • יוצקים את המוס לתוך הכוס עד כ-4-5 מילימטר מסף הכוס.
  • מפזרים מעל עוד משערות הקדאיף ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10