אוכל
הֶטָלִיֶּה • מקפא קיצי מרענן
המטבח הסורי-חלאבי מלא במאכלים מסורתיים טובים ומתובלים. בספרה החדש, "משולחנה של אסתר המלכה", מאגדת טובה גינדי מאות מתכונים חלאבים אותנטיים המלווים בזכרונות של שורשים ומסורת. מתוכו היא חולקת איתנו מתכון נפלא להֶטָלִיֶּה, מקפא קיצי מרענן
הֶטָלִיֶּה מייקל מן

העיר חאלב שבסוריה טבולה היום בדם ואש ותמרות עשן. בעבר היא היוותה מטרופולין של מסחר משגשג והתפרסמה כבירת הגורמה של המטבח המזרחי. המסורת הגסטרונומית המעודנת של חאלב הושפעה מהנגישות של התושבי העיר לסוגים רבים של מזונות וחשיפתם לקבוצות ותרבויות שונות. יהודי חאלב פיתחו לעצמם מטבח כשר ועשיר, משובח ומעודן. שי דורון, הכתב הפרלמנטרי והמדיני של ערוץ 10, סקר עבורנו את הספר של טובה גינדי וחזר עם דמעות של אושר ונוסטליה בעיניים >> לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: יממה | רמת קושי: בינוני

מצרכים לקריש:


8 כוסות מים


1 כוס סוכר


1 כוס קורנפלור


 

לסירופ:
3 כוסות מים


2 כוסות סוכר


2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי


3 כפיות מי זוהר מדוללים


 

וגם:

תבנית תנור בגודל 22×28 ס"מ וגובה כ-3 ס"מ או 2 תבניות פיירקס גדולות


1/2 כוס קרח מרוסק


 

הכנת המקפא (יממה לפני ההגשה):

  • מביאים לרתיחה 6 כוסות מים בסיר בינוני, מוסיפים סוכר ובוחשים עד להמסה מלאה.
  • נעזרים לבחישה במקצף ידני גדול עד סוף תהליך ההכנה.
  • מערבבים את הקורנפלור בקערה עם 2 כוסות מים, מוסיפים לסיר תוך בחישה מייד כשהמים מבעבעים.
  • מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כשעה בבחישה מתמדת עד שהדייסה מוכנה ומבעבעת קלות שוב.
  • מבשלים בבעבוע עוד 5 דקות ומסירים מייד מהכיריים.
  • מרטיבים את התבנית ומורחים בזריזות את הקרקעית והדפנות ב-1/2 כוס קרח מרוסק, יוצקים מייד את הדייסה עד גובה כ-2 ס"מ ומצננים.
  • עוטפים את התבנית בניילון נצמד (בלי שיהיה מגע בין הניילון לדייסה) ומעבירים למקרר ל-24 שעות להתמצקות וקרישה.
  • מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות של 11/2 ס"מ בעזרת סכין.

הכנת הסירופ והגשה:

  • לסירופ: מרתיחים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים 2 כוסות סוכר ומיץ לימון תוך כדי בחישה מדי פעם ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שמתחיל להסמיך.
  • כ-2 דקות לפני תום הבישול מוסיפים מי זוהר.
  • מודדים ומקבלים 500 מ"ל סירופ.
  • מצננים ומעבירים למקרר לכ-4 שעות.
  • הגשה: יוצקים את הסירופ הקר ללפתנית מהודרת גדולה מזכוכית.
  • מעבירים אליה את קוביות המקפא בעזרת תרווד מתכת דק ובוחשים בעדינות בעזרת כף ששת גדולה.
  • מוסיפים 11/2 כוסות קוביות קרח.
  • יוצקים בעזרת מצקת לקעריות הגשה מהמקפא, הרוטב והקרח.

 

משולחנה של אסתר המלכה
הוצאת כל טקטס | בוטיק של מילים, calltext.co.il
לרכישה ברשת צומת ספרים
המחיר: 168 ש"ח (ולקראת ראש השנה 118 ש"ח)

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10