אוכל
סלט קיסר (בכמה דקות עבודה)
דמיינו לעצמכם מתכון מהיר לסלט קיסר טעים וקראנצ'י עם רצועות עסיסיות של חזה עוף. עכשיו כל מה שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על כפתור ה- Play ולראות איך גם אתם, כמו שף חגי לרנר, יכולים להכין אותו בבית בקלי קלות
וידיאו

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקותסלט אחד גדול | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

חזה עוף


מלח, פלפל


שמן זית


1 שן שום, כתושה


2 כפות מיונז


1 כף רוטב דגים


1 כף חומץ בן-יין לבן


2 כפות פרמז'ן, מגורר


10 עגבניות שרי, חצויות


עלי חסה ערבית, לפי הכמות הרצויה


חופן קרוטונים


מכינים את חזה העוף:

  • פורסים את חזה העוף לחצי, לאורכו, על מנת שיהיה דק יותר וכך יתבשל במהירות.
  • מתבשלים את חזה העוף, משני צידיו, במלח ופלפל.
  • מחממים מחבת בחום גבוה עם מעט שמן זית.
  • צורבים את חזה העוף (ניתן להנמיך מעט את האש מהרגע שהנחנו אותו) ולא הופכים לפחות דקה.
  • הופכים את העוף ומוודאים שהוא קיבל הזהבה יפה. מטגנים עוד דקה-שתיים.
  • מורידים את העוף מהמחבת, בודקים ע"י חתך קטן שהוא מוכן ומניחים אותו בצד.

מכינים את הרוטב:

  • כותשים את שן השום ומעבירים לקערה.
  • לקערה מוסיפים את רוטב הדגים והחומץ בן יין.
  • מוסיפים מיונז, מערבבים בעזרת כף או מטרפה ומוסיפים כמעט-כף של מים כדי לדלל את הרוטב.
  • מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • חותכים את חזה העוף לרצועות (לא רחבות מידי).
  • חותכים מספר עגבניות שרי (אם הן גדולות, לרבעים. אם הן קטנות, לחצאים) ומתבלים במעט שמן זית ומלח.
  • חותכים לבבות של חסה ערבית (כל עלה בגודל ביס) ומניחים בקערה גדולה (אחרת מזו של הרוטב).

מרכיבים את הסלט:

  • מוסיפים לקערה כמה כפות מהרוטב שהעלים יהיו מכוסים היטב.
  • מוסיפים קרוטונים ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים עוד מהרוטב.
  • מכינים צלחות הגשה, מניחים את הסלט: קודם עלי חסה, מעט קרוטונים מעל, עגבניות שרי, רצועות העוף ואפשר לסיים עם מספר שבבים של גבינת פרמז'ן.

שף חגי לרנר הוא ראש מגמת בישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

 

מחפשים עוד מתכוני וידיאו עם מתכונים קלים להכנה? נסו את אלה:

כנאפה שאפשר להכין בבית

אורז תאילנדי מוקפץ

פרפה גבינות ויוגורט עם פירות יער

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10