אוכל
טורטייה עם חצילים • הנשנוש המושלם
בין כל המנות הנפלאות בתפריט של "הדס קיטשן" מסתתרת לה מנה קטנה שהיא הנשנוש המושלם: טורטייה חמימה עם חצילים קלויים מתובלים בשום, מלח והמון ירקות. הדס הירש-אובזילר חולקת איתנו את המתכון
ראפ חצילים אסף אמברם

הדס הירש-אובזילר הפעילה במשך 14 שנה את "הבישוליה של הדס", בית אוכל ששכן ברחוב כצנלסון בגבעתיים והציע אוכל של בית החל מסלטים טריים, דרך מנות עוף ובשר ועד קינוחים ביתיים וטעימים. בימים אלה העתיקה הדס את מקומה לרחוב שינקין בגבעתיים, הרחיבה את שעות הפעילות וההיצע ושינתה את שם המקום ל- "הדס קיטשן". מתוך התפריט המיוחד שלה, היא חולקת איתנו מתכון לטורטייה במילוי חצילים, או כמו שהיא אוהבת לקרוא לו: "ראפ חצילים"

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה (לא כולל השרייה) | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 חציל גדול


כפית מלח


1/2 כפית שום, כתוש


כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים


4 עלי טורטייה


4-5 עלי חסה טרייה, שטופה


פלפל אדום, חתוך לרצועות


מלח, פלפל


שמן זית


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את גרגירי החומוס עם הרבה מים עד ריכוך מלא ומסננים.
  • קולים את החציל על אש חשופה (מומלץ להשתמש ברשת ברזל) כ-10 דקות מכל צד עד שהוא ניתק מקליפתו.
  • מסירים את בשר החציל, מעבירים למסננת על מנת לסנן את המיצים שלו לאחר הקלייה.
  • מעבירים את החציל לקערה ומערבבים יחד עם המלח, השום הכתוש וכפית שמן הזית.
  • קולים את עלי הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתרככות.
  • מסדרים על כל טורטייה 2 כפות חציל מתובל, 2 כפות גרגירי חומוס, עלה חסה ו-2-3 רצועות פלפל.
  • מגלגלים ומגישים.

 

 

הדס קיטשן, שינקין 48 גבעתיים


טלפון: 03-6726766
א'-ה' החל מ-07:30 ועד 24:00
שישי 07:30-17:00
שבת 08:30-24:00

מחפשים עוד מתכונים של הדס? נסו את אלה:

 

כדורי עוף ברוטב עגבניות
קציצות פראסה (כרישה)
פלפלים ממולאים בעוף או בשר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10