אוכל
מוסקה אפויה מצופה פירורי לחם
חצילים ובשר טחון הם אחד השילובים הכי פופולריים במטבח המזרח תיכוני. להדס הירש-אובזילר יש מנה מופלאה בתפריט המסעדה שלה - מוסקה אפויה מצופה פירורי לחם. והמתכון? ממש לפניכם, אחד לאחד
מוסקה אפויה מצופה פירורי לחם אסף אמברם

הדס הירש-אובזילר הפעילה במשך 14 שנה את "הבישוליה של הדס", בית אוכל ששכן ברחוב כצנלסון בגבעתיים והציע אוכל של בית החל מסלטים טריים, דרך מנות עוף ובשר ועד קינוחים ביתיים וטעימים. בימים אלה העתיקה הדס את מקומה לרחוב שינקין בגבעתיים, הרחיבה את שעות הפעילות וההיצע ושינתה את שם המקום ל- "הדס קיטשן". מתוך התפריט המיוחד שלה, היא חולקת איתנו מתכון לטורטייה במילוי חצילים, או כמו שהיא אוהבת לקרוא לו: "ראפ חצילים"

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית פיירקס | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

3 חצילים, שטופים ומיובשים חתוכים לאורך


קילו בשר בקר טחון


5 כפות רסק עגבניות


1/2 כוס מים


כף שמן


כפית מלח


1 שן שום, כתושה


1/2 כפית פלפל שחור


כוס פירורית זהב


אופן הכנה:

  • מטגנים את החצילים עד שהם מתרככים למשך כ-2 דקות ומעבירים למסננת עד שהשמן ניגר מהם.
  • מחממים סיר עם כף שמן ומכניסים פנימה את הבשר הטחון.
  • מוסיפים מלח, שום ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהבשר משנה את צבעו.
  • בתבנית פיירקס משומנת מעט מניחים שכבה אחת של חצילים, מעליה בשכבה אחת מוסיפים את כל תערובת הבשר הטחון ומעל שכבה נוספת של חצילים.
  • מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים, מעט מלח ופלפל ויוצקים את התערובת מעל החצילים כך שתגיע כמעט עד גובהם.
  • מפזרים פירורי לחם על שכבת החצילים העליונה ומהדקים.
  • מכניסים לתנור ואופים בחום של 190 מעלות למשך כשעה.

* מומלץ להגיש לצד סלט ירקות קצוץ טרי או ירקות אנטי פסטי (קישוא, בטטה, בצל, פלפל אדום עם שמן זית ומלח גס) שניתן להכניס לתנור בזמן שהמוסקה נאפית.

 

הדס קיטשן, שינקין 48 גבעתיים

 

טלפון: 03-6726766
א'-ה' החל מ-07:30 ועד 24:00
שישי 07:30-17:00
שבת 08:30-24:00

 

מחפשים עוד מתכונים של הדס? נסו את אלה:

כדורי עוף ברוטב עגבניות
קציצות פראסה (כרישה)
פלפלים ממולאים בעוף או בשר

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10