אוכל
עוגיות שוקולד ומרשמלו • לא רק לילדים
שוקולד, מרשמלו ועוד קצת שוקולד - אלו "עוגיות הפתעה" של כהנת המטבח האמריקאית מרת'ה סטיוארט, שמכבבות אצלה בכל יום הולדת או בסיום ארוחה
עוגיות הפתעה יח"צ

כמה מהמרכיבים בהם משתמשים להכנת משקה שוקולד חם נכנסים היישר לעוגיות המענגות האלה. אבקת קקאו מעניקה להן טעם שוקולד, ואילו המרשמלו מעניקים להן את המרכז הרך. כמות נדיבה של זיגוג שוקולד מעל מסתירה את המרשמלו, ויוצרת הפתעה מענגת לברי המזל שזוכים לנגוס בהן.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 30 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 ו-3/4 כוסות קמח


3/4 כוס אבקת קקאו בהירה לא מומתקת


1/2 כפית אבקת סודה לשתייה


1/2 כפית מלח


1/2 כוס (110 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר


1 כוס סוכר


1 ביצה בגודל L


1/2 כוס חלב


1 כפית תמצית וניל איכותית


כ־15 מרשמלו, חצויים לרוחב


 

לזיגוג:
3 כוסות אבקת סוכר


6 כפות (85 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר


1/4 כוס + 1 ו-1/2 כפיות אבקת קקאו בהירה לא מומתקת


1/4 כוס + 2 כפות חלב מלא


3/4 כפית תמצית וניל איכותית


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל־190 מעלות. מכינים את העוגיות: מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת הסודה והמלח.
  • שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו הערבול במהירות בינונית־גבוהה לקרם בהיר ואוורירי, כ־2 דקות.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית־נמוכה ומוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל.
  • מוסיפים את תערובת הקמח, 1/2 כוס בכל פעם, ומערבלים לתערובת אחידה.
  • בכף גלידה בקוטר 4.5 ס"מ, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ זה מזה.
  • אופים את העוגיות 10-8 דקות, עד שהן מוצקות. מסובבים את התבניות בתנור באמצע זמן האפייה.
  • מצמידים מיד חצי מרשמלו על פני כל עוגייה.
  • אופים יחד כ־2 דקות נוספות, עד שהמרשמלו מתחילים להימס.
  • מעבירים את התבניות לצינון מלא על גבי רשת.
  • מכינים את הזיגוג: שמים את אבקת הסוכר בקערה בינונית.
  • ממיסים את החמאה עם אבקת הקקאו בסיר מעל להבת כיריים בינונית־נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את תערובת החמאה לקערה עם אבקת הסוכר.
  • מוסיפים את החלב ותמצית הווניל וטורפים יחד.
  • מורחים כף מהזיגוג על כל עוגייה, כך שהמרשמלו יכוסה.
  • מניחים לזיגוג להתייצב, כ־10 דקות.
  • העוגיות נשמרות בשכבה אחת בקופסאות אטומות בטמפרטורת החדר עד יומיים.

 

המתכון מתוך הספר "העוגיות של מרתה סטיוארט: העוגיות הטובות ביותר לאפייה ולהגשה מרתה סטיוארט". תירגמה מאנגלית: רונית פנסו. הוצאת כנרת, זמורה־ביתן, 256 עמ', 128 שקלים.


מחפשים עוד מתכונים מתוקים של מרת'ה סטיוארט? נסו את אלה:
עוגיות עוגת גזר עם קרם שמנת

עוגיות מזל עם פתק בפנים
פאי תפוחים אמריקאי קלאסי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10