אוכל
ספגטי אלי-אוליו עם ברוקומיני בכמה דקות
ככה נראית ארוחת ערב משפחתית באיטליה: ספגטי עם רוטב אלי-אוליו והרבה ברוקולי קטנים בצלחת גדולה לכל השולחן. שף חגי לרנר, מבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים", מראה לנו איך מכינים ארוחה נפלאה ב-10 דקות עבודה
וידיאו

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

חבילת ברוקומיני


 2 שיני שום


פלפל שאטה


גרידה מחצי לימון


חבילת פסטה


אופן הכנה: 

  • ממלאים סיר גדול עם מים וממתינים לרתיחה.
  • בינתיים מורידים לברוקומיניז את הראש, מפרידים את הראשים ומניחים את הגבעולים בצד.
  • מקלפים את החלק התחתון של הגבעולים העבים (אם הם דקים אין צורך לקלף).
  • קוצצים את הגבעולים לטבעות קטנות (כך הם יוכלו להתבשל עם הראשים).
  • פורסים את שיני השום דק.
  • כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה פנימה ונותנים לה להתבשל לפי הוראות היצרן.
  • 3 דקות לפני הזמן הנקוב על אריזת הפסטה, מוסיפים את הברוקומיני לתוך המים וממתינים 3 דקות.
  • מסננים את תכולת הסיר למסננת (שומרים קצת ממי הבישול!) ומניחים אותה ליד הכיריים.

להכנת הרוטב, מתחילים את הפעולה במחבת קרה:

  • מוסיפים למחבת 4 כפות שמן זית למחבת רחבה.
  • מוסיפים את השום הפרוס, שוברים פנימה פלפל השאטה ומגררים מעל המחבת קליפה מחצי לימון.
  • מדליקים את האש ומחכים לראות שהשום "רוקד" במחבת והמטבח מתמלא ריח.
  • מעבירים את תכולת המסננת למחבת ומתחילים לערבב.
  • מוסיפים 5-6 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי להמנע מטיגון וכדי ליצור רוטב מהמים והשמן יחד.
  • מתבלים במלח ומעט פלפל ומורידים מהאש.
  • מעבירים לצלחת, רצוי משפחתית, מגררים מעט גבינת פרמז'ן מעל - ובתאבון.

שף חגי לרנר הוא ראש מגמת בישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

מחפשים עוד מתכונים בכמה דקות עבודה? נסו את אלה:

כנאפה שאפשר להכין בבית
אורז תאילנדי מוקפץ
סלט קיסר "מזוייף"

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10