אוכל
ככה פותחים שנה חדשה • מתכון לחריימה לוקוס עסיסי
גם סביב שולחן החג בראש השנה אחת המנות המשמחות היא חריימה: עסיסית, חריפה במידה הנכונה והסיבה העיקרית לכך שהחלה הטובה נגמרת מהר. שף שי טנא חולק איתנו מתכון לחריימה לוקוס ממכר
חריימה לוקוס אפיק גבאי

שולחן החג בראש השנה מוציא ממיטב השפים זכרונות מבית אמא (המחמירים יגידו גם מבית סבתא). שי טנא, שף ביסטרו הכובשים בתל-אביב, מכין מנה שהכי מזכירה לו את הבית: חריימה חריף עם תיבול שגם אם תעירו אותו באמצע הליחה הוא ידע איך להכין. כדי להפוך את המנה לחגיגית ומיוחדת, הוא משתמש בדג לוקוס עסיסי. אל תשכחו לבקש מהקצב גם את האידרה והראש של הדג שמשדרגים את הרוטב פלאים

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

2 קילו דג לוקוס שלם (ניתן לחלק ל-4 נתחים)


ראש ואידרה של לוקוס (לבקש מהקצב)


5 שיני שום, כתושות


2 כפות רסק עגבניות


3 כפות פפריקה מתוקה


2 כפות מיץ לימון (מומלץ טרי)


3 כפות שמן


2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות


קורט של קימל ומלח לפי הטעם


2 ו-1/2כוסות מים


פפריקה חריפה לפי הטעם


אופן הכנה:

  • במחבת רחבה מחממים את השמן.
  • מוסיפים למחבת את השום עד להזהבה (נזהרים לא לשרוף אותו).
  • מוסיפים את הפפריקה המתוקה (אם רוצים גם את הפפריקה החריפה).
  • מטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב עד שכל השום מצופה והשמן נצבע בצבע אדום.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והקימל ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת.
  • מוסיפים את הלימון, מערבבים מספר שניות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים מלח (לפי הטעם) ומנמיכים את האש.
  • מסדרים את הדג בתוך המחבת כשהעור פונה כלפי מעלה.
  • מוסיפים למחבת גם את האידרה וראש הדג בשביל הטעם של הרוטב.
  • מסדרים מעל הדגים את הגמבה הפרוסה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
  • בסיום הבישול בודקים האם הרוטב סמיך מספיק. במידה ולא, מורידים את המכסה ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10