אוכל
טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן
זה נשמע קצת מוזר, אבל ברגע שתיקחו ביס מהטארט הזה תבינו את הקסם: שילוב מיוחד בין גבינת רוקפור ושוקולד לבן. הקונדיטור אורן בקר עם מתכון יוצא דופן
טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן מתוך התוכנית: "ככה אופים את זה"

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | תבנית 20 ס"מ או אישיות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

100 גרם חמאה רכה


6 כפות אבקת סוכר (60 גרם)


2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)


1/2 כפית תמצית וניל


½ כפית גרידת לימון


1 ביצה L


170 גרם קמח


קורט מלח



מוס שוקולד לבן קרמליזה ורוקפור:
370 גרם שוקולד לבן


270 מ"ל חלב


כפית וניל


5 גרם ג'לטין


30 מ"ל מים


430 גרם שמנת מתוקה 38%


50 גרם גבינת רוקפור


אופן הכנת הבצק:

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
  • מנפים קמח מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.
  • מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד.יש להימנע מלישת יתר.
  • מוציאים את הבצק מהמערבל משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעתיים, עד לשימוש.(בשלב זה ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי)

המוס:

  • מניחים את השוקולד הלבן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקרמלים אותו בתנור בחום נמוך של 150 מעלות, למשך 12 דקות, עד שהשוקלד מחליף את צבעו לקרמל (זהוב).
  • מספיגים את הג'לטין במים ומשהים כ- 10 דקות במקרר.
  • מרתיחים חלב ווניל ויוצקים מעל השוקולד הלבן (שעבר קירמול). מערבבים היטב לגאנש חלק.
  • ממסים את הג'לטין במיקרו, כ- 10 שניות) ומוסיפים לגאנש. מערבבים היטב.
  • מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט. כשהגנאש מתקרר מקפלים פנימה את השמנת, מערבבים לקרם חלק.

הרכבת הטארט:

  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
  • משבצים תבניות טארט אישיות חלקות בבצק, מהדקים היטב את שולי הבצק לדפנות התבנית ומסירים שאריות מיותרות.
  • מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • אופים "אפייה עיוורת" ב-170 מעלות כ 15 - 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • לאחר שתחתיות הבצק מתקררות היטב, יוצקים מן הקרם המוכן וזורים חתיכות רוקפור לעיטור.
  • מקפיאים היטב. לפני ההגשה, ניתן לקשט עם קישוטית שוקולד לבן וגבינת רוקפור.

רוצים לצפות באורן בקר מכין את המתכון? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מהתוכנית? נסו את אלה:
טארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן
טארט שוקולד קלאסי

טארט קרם שקדים בטעם פטל ותאנים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10