אוכל
טארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן
הקונדיטור אורן בקר מאתגר לנו את בלוטות הטעם עם מתכון מיוחד לטארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן וטעמי לימון ובזיליקום. חוויה מעולם אחר
טארט קרם שוקולד חלב מתוך התוכנית: "ככה אופים את זה"

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | רינג עגול אישי גובה 2 ס"מ וקוטר 8 ס"מ | רמת קושי: קשה

מצרכים לבצק:

 

100 גרם חמאה רכה


6 כפות אבקת סוכר (60 גרם)


2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)


1/2 כפית תמצית וניל


½ כפית גרידת לימון


1 ביצה L


170 גרם קמח


קורט מלח



לקרם שוקולד החלב:
180 גרם שוקולד חלב


50 מ"ל שמנת מתוקה


1 כף לימונצ'לו


250 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז שומן



לגאנש לימון ובזילקום:
40 גרם מיץ לימון טרי


10 מ"ל מים


90 גרם סוכר


100 גרם שוקולד לבן


15 גרם דבש


3 עלי בזיליקום טריים


אופן הכנת ההבצק:

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
  • מנפים קמח מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.
  • מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד.יש להימנע מלישת יתר.
  • מוציאים את הבצק מהמערבל משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעתיים, עד לשימוש.(בשלב זה ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי)

הקרם:

  • מרתיחים שמנת מתוקה(50 גרם)יוצקים על שוקולד החלב ומערבבים לקרם חלק.
  • מוסיפים פנימה לימונצ'לו ומערבבים לקרם חלק.
  • מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לגאנש, מערבבים לקרם חלק ונעים.

גאנש הבזיל:

  • מבשלים מים מיץ לימון וסוכר ל- 105 מעלות.
  • מוסיפים פנימה עלי בזיליקום טריים קצוצים דק מאד.
  • יוצקים את הסירופ על גבי השוקולד הלבן והדבש, מערבבים את הגאנש לקרם חלק, מסננים.
  • טועמים ובמידה וחסרה חמיצות, מוסיפים מעט מיץ לימון. מערבבים ומקררים היטב.

הרכבת הטארט:

  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
  • משבצים תבניות טארט אישיות חלקות בבצק מהדקים היטב את שולי הבצק לדפנות התבנית ומסירים שאריות מיותרות.
  • מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • אופים "אפייה עיוורת"ב- 170 מעלות כ 15 - 20 דקות,עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • מקררים היטב את הקלתיות.
  • בעזרת שק זילוף ממלאים חצי גובה מקרם שוקולד החלב.
  • מעבירים את גנאש השוקולד - לימון לשק זילוף כשהוא קר מאד ויציב, מזלפים על גבי קרם שוקולד החלב.
  • סוגרים עד למקסימום גובה עם קרם שוקולד חלב.מקפיאים היטב.
  • ניתן לקשט עם עלי בזיליקום טריים וקישוטית שוקולד חלב.

רוצים לצפות באורן בקר מכין את המתכון? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מהתוכנית? נסו את אלה:

טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן
טארט קרם שקדים בטעם פטל ותאנים
טארט שוקולד קלאסי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10