אוכל
טארט שוקולד קלאסי זריז
הקונדיטור אורן בקר יוצא לאפות עם ילדי בית השנטי טארט שוקולד זריז שכל אחד יכול להכין בבית במינימום מאמץ ומקסימום טעם
טארט שוקולד מתוך התוכנית: "ככה אופים את זה"

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | תבנית 26 ס"מ עגולה | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

100 גרם חמאה רכה


6 כפות אבקת סוכר (60 גרם)


2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)


1/2 כפית תמצית וניל


½ כפית גרידת לימון


1 ביצה L


170 גרם קמח


קורט מלח



למלית:
170 מ"ל שמנת מתוקה 38%


170 גרם שוקולד מריר


1 כף חמאה


אופן הכנת הבצק:

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
  • מנפים קמח מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.
  • מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד.יש להימנע מלישת יתר.
  • מוציאים את הבצק מהמערבל משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעתיים, עד לשימוש.(בשלב זה ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי)

המלית:

  • מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת גאנש.
  • כשהגאנש מתקרר מעט, מוסיפים לו את החמאה ומערבבים לקרם חלק.
  • מעבירים את הגאנש לשק זילוף עם צנתר משונן קוטר 6.

רידוד הבצק:

  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
  • משבצים תבניות טארט אישיות חלקות בבצק מהדקים היטב את שולי הבצק לדפנות התבנית ומסירים שאריות מיותרות.
  • מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • אופים "אפייה עיוורת"ב- 170 מעלות כ 15 - 20 דקות,עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • מקררים היטב את הקלתיות.

הרכבת הטארט:

  • מזלפים את הגאנש על גבי הקלתיות האפויות.
  • ניתן לקשט את הטארטים עם אבקת זהב, קישוטית שוקולד או עלה זהב.

רוצים לצפות באורן בקר מכין את המתכון? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מהתוכנית? נסו את אלה:

טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן

טארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן
טארט קרם שקדים בטעם פטל ותאנים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10