אוכל
קאפקייק שמרים עם חלבה, שוקולד ופקאן
רעיון נפלא לנשנוש מתוק שיגרור ביס אחרי ביס: כדורי בצק טעימים עם הפתעות נפלאות בפנים. מתכון של נעמה רן מתוך הספר "בית ספר לאפייה"
קאפקייק שמרים עודד מרום

הכינו את עצמכם ל-45 דקות של הכנה מהנה עם בצק נעים למגע, שוקולד וחלבה. למה שלא תזמינו את הילדים להכין יחד אתכם? אנחנו מבטיחים לכם שהטעם והריח יהיו בדיוק כמו בקונדיטורייה פריזאית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות לא כולל התפחה ואפייה | 15 קאפקייקס או 30 מיני | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן + אפשרות לעוד 2-1 כפות


1/2 כפית מלח


1/4 כוס (50 גרם) סוכר


18 גרם שמרים טריים מפוררים, או 1 ו-1/4 כפיות שמרים יבשים


1/2 כוס (120 מ"ל) חלב בטמפרטורת החדר


50 גרם חמאה, רכה


1 ביצה, טרופה


 

לשימון הבצק והקערה:

2-1 כפות שמן, מומלץ קנולה


 

למלית:

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ


150 גרם חלבה, חתוכה לקוביות


1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס


אופן הכנה:

  • שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים במזלג.
  • מוסיפים את כל שאר מרכיבי הבצק ומערבבים במזלג לעיסה לא אחידה.
  • מערבלים במהירות איטית במשך 2 דקות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
  • מעלים את מהירות המכשיר לבינונית ולשים עוד כ־5 דקות, עד שהבצק גמיש, נעים למגע ורק מעט דביק (סך הכל כ־7 דקות לישה). אם הבצק דביק מאוד מוסיפים 2/1-1 כף קמח ומערבלים מעט. עוצרים את פעולת המערבל.
  • משמנים קערה גדולה. אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן.
  • מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומשהים שעה־שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במקרר 4-3 שעות, ועד לילה).
  • מקמחים את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק התפוח.
  • יוצרים ממנו "נקניק" עבה ופורסים ל־15 חתיכות (או ל־30, אם רוצים מיני־קאפקייקס).
  • מגלגלים כל חתיכה לכדור.
  • משטחים מעט כל כדור, מניחים בתוכו מעט שוקולד, מעט חלבה ומעט אגוזים וסוגרים מעליו את הבצק.
  • מכדררים שוב ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שה"תפר" בבצק פונה מטה.
  • מכסים בבד לח ומתפיחים 30-20 דקות, עד שהכדורים תופחים מעט.
  • בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • אופים 25-20 דקות לקאפקייקס, או כ־15 דקות למיני קאפקייקס, עד שהמאפים משחימים.
  • מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה - האוסף החדש" מבית "לאשה".

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

פאי שוקולד וריבת פטל

עוגת שמרים במלית פרג

טארט שקדים ולימון

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10