אוכל
טארט שקדים ולימון
מאפה נפלא שיכול לתפקד כנשנוש באמצע השבוע עם הקפה או כקינוח מרשים בארוחת שישי: טארט שקדים ולימון. כל ביס נמס בפה
טארט שקדים ולימון דני לרנר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל קירור ואפייה | תבנית טארט 26 ס"מ | רמת קושי: קל-בינוני

מצרכים לקלתית:

 

1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח


1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר


135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


כמשקולת אפייה: קטניות יבשות (חומוס או שעועית, למשל)


2 חלמונים


 

למלית:

3 ביצים


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


קליפה מגוררת מ־2 לימונים


מיץ סחוט מ־2 לימונים


1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים


100 גרם חמאה, מומסת


 

לזרייה:

אבקת סוכר


אופן הכנת הקלתית:

  • מקמחים מעט את התבנית.
  • שמים בקערת מעבד המזון (אפשר לשים בקערה ולעבד בידיים) את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים לפירורים.
  • מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
  • מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול בעובי 5 מ"מ.
  • מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים.
  • מאחסנים במקפיא 20 דקות.
  • מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • מניחים על הבצק רדיד אלומיניום ומפזרים עליו קטניות יבשות.
  • אופים כ־15 דקות, עד שהבצק מתייצב.
  • מסירים את הקטניות והרדיד ואופים כ־5 דקות נוספות, עד שהבצק יבש.
  • מוציאים ולא מכבים את התנור.

המלית:

  • שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לתערובת תפוחה.
  • מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, השקדים והחמאה המומסת, ומערבבים.
  • יוצקים את המלית על הקלתית ואופים כ־25 דקות, עד שהמלית מזהיבה.

ההגשה:

  • מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר, ומגישים.

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה - האוסף החדש" מבית "לאשה".

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

פאי שוקולד וריבת פטל

עוגת גבינה, שוקולד וקפה

קאפקייק שמרים עם חלבה, שוקולד ופקאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10