אוכל
חלת דבש לראש השנה
קחו את חלת הדבש הרכה והטעימה של שבת והוסיפו לה דבש לשנה החדשה. מה קיבלתם? חלה רכה ועשירה עם זיגוג מבריק ומתקתק של דבש, שמעניק לה בנוסף לטעם גם מראה שזוף
חלת דבש לראש השנה דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | 2 חלות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

1 ק"ג קמח שמרים


1 כפית שטוחה מלח


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


50 גרם (1/2 2 כפות) דבש


2 ביצים


120 מ"ל (1/2 כוס) שמן


360 מ"ל (1 ו-1/2 כוסות) מים



להברשה:
1 ביצה טרופה



לציפוי:

5 כפות דבש


5 כפות מים


אופן הכנה:

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
  • מניחים את הבצק על משטח מקומח, חוצים אותו ומחלקים כל מחצית ל-3 חלקים.
  • מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר 4 ס"מ וקולעים מכל 3 נקניקים חלה (סה"כ 2 חלות).
  • מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות רק עד שהבצק מתחיל להתרומם חזרה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את החלות בביצה טרופה.
  • אופים כ-35-30 דקות עד שהחלות מזהיבות ואפויות.
  • בינתיים מביאים לרתיחה דבש ומים בסיר קטן.
  • מצפים את החלות בסירופ הדבש החם בעודן חמות ומצננים לפני ההגשה. 

לגיוון: מפזרים על הדבש החם שבבי שקדים קלויים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10