אוכל
מלכת שולחן החג: עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
בני סיידא מכין עוגות ביתיות קלות להכנה. אחת מהן היא עוגת שוקולד צ'יפס עסיסית ונימוחה בזכות התפוחים שבתוכה. שילוב משגע לראש השנה
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים: 

 

4 תפוחי־עץ גרני סמיט


½1 כוסות (300 גרם) סוכר


1 כוס (250 מ"ל) שמן קנולה


1 ו-2/3 כוסות (235 גרם) קמח תופח


1 כפית קינמון


3 ביצים בגודל L


150 גרם שוקולד צ'יפס


½1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך, קצוצים


100 גרם צימוקים בהירים


אופן הכנה:

  • קולפים את התפוחים, מנקים מליבות ומגררים גס.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הסוכר והשמן ומערבלים 2 דקות.
  • מוסיפים את הקמח התופח והקינמון ומערבלים דקה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה. מערבלים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את התפוחים, השוקולד צ'יפס, האגוזים והצימוקים ומערבלים 2 דקות.
  • מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

גיוון:

לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בפרוסות תפוחים מבושלות בסירופ סוכר (כמו בצילום).

המתכון מתוך הספר "מתוקות ונפלאות" של בני סיידא בהוצאת מודן.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

עוגה בחושה עם חלבה, סילאן וטחינה

טארט בצק עלים עם קרם וניל ומגוון ציפויים

מאפה בצק עלים וריקוטה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10