אוכל
מתכון לקציצות ברוטב אדום עם מרכיב סודי
פחות משעה וזה מוכן • קציצות נוסלטגיות של בשר ובצל קצוץ ברוטב אדום קל ומהיר עם מרכיב סודי שיתן לו טעם מנצח! רק להוסיף אורז מתחת ואתם מסודרים
קציצות ברוטב אדום אסף אמברם

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לרוטב:

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


כף שמן רגיל


2 כפות רסק עגבניות


קורט סוכר


קורט מלח


המרכיב הסודי: כפית תבלין לפיצה


כוס וחצי מים


 

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר


1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות


1 תפוח אדמה בגודל בינוני, מגורד (עם הקליפה)


3 כפות תערובת פירורי לחם 'על השניצל'


1 כף גדושה תבלין לקציצות תבליני טעם וריח


1 כפית כמון טחון


1 כפית שום גבישי (אבקת שום)


אופן הכנה:

  • מתחילים עם הרוטב:
    מאדים בסיר רחב ושטוח מעל חום בינוני עם מעט שמן צמחי את קוביות הבצל תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים את רסק עגבניות, תבלין הפיצה ומלח ופלפל.
  • מגבירים את החום ומטגנים מעל חום גבוה כ-2 דקות, התהליך עוזר לשפר את טעם רסק העגבניות.
  • מוסיפים את המים ומעט סוכר ומערבבים היטב.

 

מכינים את הקציצות:

  • מוסיפים לקערה את כלהמצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת.
  • מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים בסיר עם הרוטב.
  • מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות, עד שהקציצות רכות ונימוחות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב.
  • לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
  • כדאי להגיש על אורז שסופג את הטעמים.
  • טיפ: לקציצות עוד יותר נימוחות מומלץ לבשלן עם הרוטב 40 דקות עד שעה.

 

כתיבה והפקה: עז תלם
צילום וסטיילינג: אסף אמברם

 

לעוד מתכונים וכתבות במדור טעם וריח :
10 דברים שלא ידעתם על פלפל שחור 
תבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה 
צ'ילי קון קרנה משובח
7 תבלינים שכולם חייבים בבית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10