אוכל
ממולאים • הסיר הגדול של לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו-תירוש מכינה את סיר הממולאים הכי גדול וצבעוני שתפגשו, וחוץ מהחשודים המידיים (פלפלים וקישואים) תמצאו שם גם שזיפים ומשמשים. מתכון ססגוני ומלא טעם
סיר ממולאים לימור לניאדו-תירוש

מתכון עתיק מהמטבח הספרדי לירקות ממולאים שמבושלים ברוטב סמיך בטעם חמוץ-מתוק נפלא. קיבלתי אותו בצעירותי מדודותי הסוריות החייכניות. הוא כה מדויק בטעמיו, שכל שינוי קל יגרע ממנו.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 3 שעות | 10-8 מנות | סיר בקוטר 30 ס"מ | רמה: בינוני

מצרכים:


5 בצלים גדולים מאוד


8 קישואים קטנים, עדיף בלאדי


4 עגבניות בינוניות


4 גמבות אדומות קטנות או: פלפלים ירוקים בגוון הבהיר


15 שזיפים מיובשים מגולענים


 

למלית:
500 גרם בשר טחון


1½ כוסות אורז בסמטי או פרסי


2 כפות שמן


½ כוס אוכמניות מיובשות


1 כוס דחוסה עלי נענע, קצוצים


1 כף רכז רימונים


1 כף נענע יבשה


1 כפית מלח


½ כפית פלפל שחור גרוס


½ כפית פלפל אנגלי טחון


לריפוד הסיר


2 כפות שמן


2 3- עגבניות בשלות, פרוסות לעיגולים


1 לימון בעל קליפה דקה, שטוף


 

לרוטב:
3 כוסות מיץ עגבניות צלול


1 לימון, סחוט


2 כפות רכז רימונים


1 כפית פפריקה חריפה


½ כפית מלח


½ כפית פלפל שחור גרוס


½ כפית פלפל אנגלי טחון


½ כפית סוכר


3 עלי דפנה


8 משמשים מיובשים


5 גבעולי נענע טרייה


 

אופן הכנה:

  • משרים את האורז במים קרים למשך 30 דקות, מסננים.
  • בינתיים מכינים את הירקות למילוי: יוצקים 2 ליטר מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה.
  • חורצים בחמשת הבצלים הגדולים חתך אורכי עמוק בסכין חדה רק עד מרכזם (לא קולפים), מוסיפים לסיר ומבשלים תוך רתיחה חזקה 20 דקות.
  • מסננים, מצננים וקולפים את הגלד החיצון.
  • מפרידים את שאר גלדי הבצל בעדינות, משתדלים להשאיר אותם שלמים (יישארו מכל בצל ארבעה עד שישה גלדים שטובים למילוי).
  • מרוקנים את הקישואים בעזרת קישואן עד קבלת צינור חלול ודפנות דקות.
  • מסירים כיפות מהעגבניות, מרוקנים אותן בעזרת כפית (שומרים את התוכן לשימוש במלית), שומרים על הכיפות.
  • מסירים כיפות מהגמבות, מרוקנים אותן מזרעים ומגידים לבנים, שומרים על הכיפות.
  • בעזרת האגודל והאצבע המורה מרחיבים את פתח השזיפים המיובשים ויוצרים כיס קטן למילוי.
  • קוצצים את תוכן העגבניות שרוקנו, מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  • ממלאים את הירקות והשזיפים בתערובת המילוי כדי ¾ מנפחם.
  • מכסים את העגבניות והפלפלים בכיפות שלהם.
  • משמנים סיר רחב ושטוח ומרפדים בפרוסות עגבנייה.
  • קוטמים את קצות הלימון ופורסים לעיגולים (לאחר הקיטום נותר קצת יותר מ- ½ לימון), ומניחים מעל העגבנייה.
  • מסדרים בצפיפות את הממולאים לפי הסדר: בצלים, גמבות ועגבניות בתחתית, קישואים ושזיפים מעל.
  • מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הממולאים.
  • מפזרים משמשים ונענע ומניחים צלחת הפוכה מעל הממולאים, כדי לקבע אותם במקומם ולשמור על לחות התבשיל.
  • מכסים במכסה, מרתיחים ומבשלים במשך שעתיים על להבה קטנה, תוך שמירה על בעבוע עדין.
  • מדי פעם אוספים נוזלים ויוצקים מעל.

 

המתכון מתוך הספר "מנה עיקרית" של לימור לניאדו תירוש שיצא בהוצאת מטר ומחירו 98 שקלים.


מחפשים מתכונים נוספים מהספר "מנה עיקרית"? נסו את אלה:

עוף שחור בשזיפים

נולדס טופו וירקות

שבלול עלי פילו ממולאים בתרד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10