אוכל
שבלול עלי פילו ממולאים בתרד
חג סוכות הוא הזדמנות נפלאה לאכול מאפים קלילים עם מילויים מפתיעים. לימור לניאדו-תירוש עם מתכון ממכר לשבלול מעלי פילו ממולאים בתרד, גבינת פטה, ריקוטה וסומק
שבלול עלי פילו ממולאים בתרד לימור לניאדו-תירוש

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כמעט שעה תבנית בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

10-8 עלי פילו


½ כוס שמן זית או חמאה מומסת


 

למלית:
400-500 גרם תרד טרי (עדיף טורקי) שטוף ומיובש


5 בצלים ירוקים קצוצים קטן, כולל החלק הירוק


250 גרם גבינת פטה או בולגרית, מגוררת גס


250 גרם גבינת ריקוטה


2 חלמונים


1 כפית מלח


½ כפית פלפל שחור גרוס


½ כפית סומק


קורט אגוז מוסקט


 

לציפוי:
חלמון מעורבב


אופן הכנה:

  • קוצצים גס את עלי התרד.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים תוך סחיטה קלה של התרד עם הידיים כדי להוריד מעט מנפחו.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים דף פילו על משטח נקי, כשצדו הרחב כלפיכם, ומורחים את כולו בשמן זית.
  • מניחים עליו עלה נוסף ומורחים בשמן.
  • מניחים מלית בקצה המלבן הקרוב אליכם, לכל אורכו.
  • מרימים את השוליים, סוגרים את המלית ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
  • מורחים את חלקו העליון של הגליל בשמן זית ומלפפים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול.
  • מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, משמנים אותו בשמן זית ומניחים את השבלול במרכז התבנית, כשהצד הפתוח כלפי מטה.
  • ממשיכים למלא ולגלגל את שאר העלים לגלילים ארוכים ומלפפים אותם אחד אחד סביב השבלול המרכזי, עד שמקבלים שבלול אחד גדול המגיע לקצות התבנית.
  • מושחים את השבלול בציפוי חלמון ומים, זורים שומשום ואופים 35-30 דקות.
  • מגישים חם.

המתכון מתוך הספר "מנה עיקרית" של לימור לניאדו תירוש שיצא בהוצאת מטר ומחירו 98 שקלים.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך "מנה עיקרית"? נסו את אלה:
עוף שחור בשזיפים
סיר הממולאים הגדול

נודלס טופו וירקות

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10